Lancia Delta Futurista: Τελευταία ευκαιρία αλλά με… σήκουελ

Το τελευταίο αντίτυπο της αναγεννημένης Lancia Delta Integrale HF δια χειρός Automobili Amos υιοθετεί τα χρώματα Martini Racing αλλά και «προαναγγέλλει» την συνέχεια για τη γοητευτική ρέπλικα

Lancia Delta Futurista: Τελευταία ευκαιρία αλλά με… σήκουελ

Το τελευταίο αντίτυπο της αναγεννημένης Lancia Delta Integrale HF δια χειρός Automobili Amos υιοθετεί τα χρώματα Martini Racing αλλά και «προαναγγέλλει» την συνέχεια για τη γοητευτική ρέπλικα

Πριν περίπου τέσσερα χρόνια, η Automobili Amos ανακοίνωσε το φιλόδοξο εγχείρημα της αναβίωσης της αγωνιστικής Lancia Delta Integrale HF σε μια βελτιωμένη εκδοχή με σύγχρονες προδιαγραφές. Η είδηση σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους λάτρεις των ράλι αλλά και του εμβληματικού μοντέλου του Group B, μέχρι τουλάχιστον ο ιταλός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι το τιράζ σε περιοριστεί σε μόλις 20 αντίτυπα.

Το εν λόγω project πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του καθώς η Automobili Amos ολοκλήρωσε την παραγωγή, επιλέγοντας για το τελευταίο αντίτυπο της Lancia Delta Futurista τα απολύτως ταιριαστά χρώματα της Martini Racing. Ως συνήθως οι συγκεκριμένοι αγωνιστικοί χρωματισμοί περιλαμβάνουν την τριχρωμία μπλε γαλάζιου κόκκινου σε λευκό φόντο ενώ την εικόνα της αναγεννημένης Delta Integrale του 1989 συμπληρώνει η επιγραφή Martini Legacy στο spoiler.

Όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα 19 αντίτυπα της Delta Futurista όπως ονομάζεται η αναγεννημένη έκδοση και στην προκειμένη περίπτωση, το καπό, η αεροδυναμική πτέρυγα, οι προφυλακτήρες και το κάλυμμα κινητήρα κατασκευάζονται από ανθρακόνημα.

Ως αποτέλεσμα το βάρος της Delta Futurista περιορίζεται σε μόλις 1.250 κιλά. Η ισχύς της διαμορφώνεται σε 330 ίππους και παραδοσιακά μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς όπως και στην περίπτωση του αρχέτυπου μοντέλου.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα καθίσματα από κόκκινο Alcantara σε συνδυασμό με ζώνες έξι σημείων στήριξης, ενώ η ίδια απόχρωση που επεκτείνεται και στις υπόλοιπες επιμέρους λεπτομέρειες ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα πεντάλ αλουμινίου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η αναβίωση της ιστορικής Lancia Delta από την Automobili Amos δεν θα περιοριστεί στην συγκεκριμένη έκδοση καθώς η ιταλική φίρμα προετοιμάζει ήδη μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική παραλλαγή της Futurista η οποία θα ονομάζεται Safarista και θα αντλήσει τις επιρροές της από την νικητήρια Delta στο Rally Safari του 1988.

Η νέα έκδοση θα υιοθετήσει ένα δίχρωμο αμάξωμα ενώ, όπως ισχύει και για την Futurista, τη βάση θα εξακολουθεί να αποτελεί η Lancia Delta HF Integrale. To τιράζ της Safarista θα είναι ακόμα μικρότερο καθώς θα περιοριστεί σε 10 μονάδες ενώ ήδη η Automobili Amοs έχει ήδη ανακοινώσει ότι η τιμή εκκίνησης θα διαμορφωθεί σε περίπου 570.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!