Mercedes Virtual Showcar: Από την ύλη της εικονικής… υπέρβασης

H γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια του ψηφιακού πρωτοτύπου το οποίο δημιούργησε με αφορμή το League of Legends και στόχο την υπέρβαση

Mercedes Virtual Showcar: Από την ύλη της εικονικής… υπέρβασης

H γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια του ψηφιακού πρωτοτύπου το οποίο δημιούργησε με αφορμή το League of Legends και στόχο την υπέρβαση

Όλα τα αυτοκίνητα ξεκινούν από μια ιδέα η οποία μεταβάλλεται αρχικά σε ένα τρισδιάστατο ψηφιακό σχέδιο πριν πάρουν το δρόμο για την κατασκευή τους είτε πρόκειται για αυτοκίνητα παραγωγής είτε για πρωτότυπα.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει γίνει συνήθεια των κατασκευαστών να σχεδιάζουν φουτουριστικά ψηφιακά πρωτότυπα με ρεαλιστικό τρόπο τα οποία, ενίοτε, συμμετέχουν σε παιχνίδια όπως το Gran Turismo.

Η περίπτωση του Virtual Showcar που δημιούργησε η Mercedes-Benz στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Riot Games και το παγκόσμιο πρωτάθλημα League of Legends, δεν είναι ακριβώς αντίστοιχη.

Όσοι θυμούνται το Mercedes-AMG Vision Gran Turismo, θα θυμούνται επίσης ότι η γερμανική φίρμα κατασκεύασε ένα αντίτυπο του φουτουριστικού πρωτότυπου κάτι που δεν θα ισχύσει για το Virtual Showcar το οποίο θα ανήκει για πάντα στον ψηφιακό κόσμο και έχει σχεδιαστεί με το σκεπτικό της υπέρβασης και όχι του φουτουριστικού ρεαλισμού.

Συγκεκριμένα το Virtual Showcar αποτελεί ένα «μείγμα αυτοκινητιστικού design και animation» όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Gorden Wagener.

Υπό αυτό το σκεπτικό, εκτός από την ρέουσα σχεδίαση και τις άφθονες καμπύλες, το Virtual Showcar δεν διαθέτει παραδοσιακούς τροχούς, αλλά ψηφιακές αναπαραστάσεις τους που αποτελούν ενιαίο σύνολο με το υπόλοιπο αμάξωμα. Εξάλλου όπως δήλωσε επίσης του Νο1 του design της Mercedes-Benz το «σύμπαν της εικονικής πραγματικότητας δεν έχει όρια εξου και τα συνήθη στεγανά παύουν να υφίστανται».

Πλην της εξωπραγματικής του ατμόσφαιρας του Virtual Showcar, η συνεργασία Mercedes-Benz και League of Legends θα έχει και κάποιες προεκτάσεις στην πραγματικότητα καθώς στο πλαίσιο του τελικού του πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου στο San Francisco, στοιχεία του παιχνιδιού θα εμφανιστούν στο infotainment της Mercedes EQS, εν είδει προλόγου για ένα video game που προοδευτικά θα είναι διαθέσιμο μέσω του MBUX.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!