F1: Η προετοιμασία των οδηγών για τους αγώνες

Παρακολουθήστε σε αυτό το βίντεο τους οδηγούς της AlphaTauri να εξηγούν τον τρόπο με τον οποίου προετοιμάζονται για τα Grand Prix της Formula 1.

Ποιες είναι οι προετοιμασίες των πιλότων της Formula 1 πριν από κάθε Grand Prix; Σε αυτό το βίντεο, η ομάδα της AlphaTauri ρίχνει φως σε αυτό τον τομέα. Ο 22 ετών Ιάπωνας οδηγός της ιταλικής ομάδας, Yuki Tsunoda, αναφέρει πόσο σημαντική είναι η προετοιμασία του σώματoς και τη φυσικής του κατάστασης του πριν βγει στην πίστα, γεγονός που βοηθάει και την αυτοσυγκέντρωση και να «αφυπνίσει» τις αισθήσεις.

Κατά τον έτερο οδηγό της AlphaTauri, τον 26χρονο Γάλλο Pierre Gasly, η σεζόν ξεκινά τον Ιανουάριο, με τη φυσική προετοιμασία και την οδήγηση στον προσομοιωτή στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, μέσω της δουλειάς στον προσομοιωτή, οι ομάδες καθορίζουν το βασικό στήσιμο του μονοθεσίου για τον επόμενο αγώνα και στην πίστα συνήθως πραγματοποιούνται μικρές τροποποιήσεις επάνω σε αυτό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις όπου είναι προγραμματισμένοι τρεις αγώνες σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα, οι οδηγοί πρέπει να προετοιμαστούν για τρεις πίστες μέσα σε δύο ημέρες στον προσομοιωτή. Συνεπώς οι οδηγοί προετοιμάζονται τον τελευταίο εξ αυτών των αγώνων έως και τρεις εβδομάδες νωρίτερα. Το πρόγραμμα της ομάδας εξαρτάται κυρίως από τη μορφή του προγράμματος αγώνων της σεζόν και πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ευελιξίας και προσαρμογής στις διαφορετικές καταστάσεις.

Ο Yuki Tsunoda, που κατοικεί κοντά στις εγκαταστάσεις της AlphaTauri στη Faenza της Ιταλίας, αναφέρει ότι έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει στο εργοστάσιο και να επικοινωνεί με τους μηχανολόγους του, ενώ έχοντας αγοράσει και έναν οικιακό προσομοιωτή, μπορεί να προπονηθεί περισσότερο και στο σπίτι του.

F1 - Pierre Gasly (AlphaTauri), GP Ιταλίας 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!