F1: Pierre Gasly στην Alpine, Colton Herta στην AlphaTauri;

Τα μεταγραφικά σενάρια για την επόμενη σεζόν πήραν νέα τροπή, καθώς αναφέρεται ότι η Alpine εξετάζει το ενδεχόμενο του Pierre Gasly, ενώ η AlphaTauri κοιτάζει προς την κατεύθυνση των Colton Herta (IndyCar) και Mick Schumacher.

F1: Pierre Gasly στην Alpine, Colton Herta στην AlphaTauri;

Τα μεταγραφικά σενάρια για την επόμενη σεζόν πήραν νέα τροπή, καθώς αναφέρεται ότι η Alpine εξετάζει το ενδεχόμενο του Pierre Gasly, ενώ η AlphaTauri κοιτάζει προς την κατεύθυνση των Colton Herta (IndyCar) και Mick Schumacher.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Alpine στοχεύει να αποκτήσει τον Pierre Gasly για να αντικαταστήσει τον Fernando Alonso, έπειτα από την άρνηση του Oscar Piastri να αγωνιστεί για τη γαλλική ομάδα το 2023, καθώς έχει υπογράψει συμφωνία με την McLaren. Ο Gasly διατηρεί συμβόλαιο με την AlphaTauri και για το 2023, με την ιταλική ομάδα να έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αποτελεί έναν εκ των δύο οδηγών της την επόμενη σεζόν.

H επίσημη γραμμή του επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, είναι ότι η γαλλική ομάδα δεν πρόκειται να ψάξει για άλλο οδηγό μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα του Oscar Piastri στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων της F1, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα. Αναφέρεται ότι αν η McLaren εξασφαλίσει τον νεαρό Αυστραλό, η Alpine ενδέχεται να μηνύσει τον Piastri απαιτώντας αποζημίωση ύψους 5-10 εκατομμυρίων δολαρίων, για την επένδυση που έχει κάνει στο πρόγραμμα προετοιμασίας του για την F1.

H Alpine ισχυρίζεται ότι το συμβόλαιο που είχε με τον Piastri τον δέσμευε στην ομάδα για το 2023, με επιλογή ανανέωσης για το 2024. Ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Otmar Szafnauer, δήλωσε ότι δεν υπήρχε καμία προθεσμία έως την 31η Ιουλίου για ενεργοποίηση επιλογών επί του Piastri.

Παρά τους δημόσιους ισχυρισμούς του Szafnauer, αναφέρεται ότι η Alpine εξέφρασε στη Red Bull το ενδιαφέρον της για τον Gasly, ο οποίος όντας Γάλλος, ταιριάζει και στα σχέδια μάρκετινγκ της ομάδας, παρότι δεν έχει καλές σχέσεις με τον άλλο οδηγό της, Esteban Ocon. Αν θελήσει η Alpine να αποσπάσει τον Gasly θα πρέπει να το κάνει υπό τους όρους της Red Bull, την οποία θα πρέπει επίσης να αποζημιώσει.

Είναι γνωστό ότι η Red Bull δεν σκοπεύει να προάγει τον Γάλλο στη μεγάλη της ομάδα, καθώς δεν ήταν ικανοποιημένη από αυτόν στην -μικρή- ευκαιρία που του έδωσε στο πρώτο μισό του 2019 και έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του Sergio Perez έως το τέλος του 2024.

Mick Schumacher

Δεδομένου αυτού, η Red Bull ενδέχεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποδεσμεύσει τον Gasly, αν οι συνθήκες είναι ικανοποιητικές. Ιδίως εφόσον η Red Bull έχει ήδη υπόψη μερικούς οδηγούς που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Γάλλο. Ένας εξ αυτών είναι και ο Mick Schumacher, ο οποίος εκτιμάται ότι δεν θα καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του στην ομάδα της Haas, καθώς και την υποστήριξη της ακαδημίας νεαρών οδηγών της Ferrari.

Η πρόσληψη του Schumacher θα προσέθετε έναν Γερμανό -με όνομα βαρύ- στο ρόστερ της Red Bull, ενόψει της επικείμενης συνεργασίας της με την Porsche το 2026, η οποία έχει κάνει γνωστό ότι θέλει οδηγούς από τη χώρα προέλευσής της.

Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, ενδιαφέρεται και για το ενδεχόμενο του Colton Herta, του 22 ετών Αμερικανού οδηγού της Andretti Autosport στο IndyCar, ο οποίος έχει συμφωνήσει να πραγματοποιήσει ένα πρόγραμμα δοκιμών με παλαιότερα μονοθέσια F1 της McLaren.

O Marko εθεάθη στο paddock του Spa-Francorchamps το Σάββατο να συζητάει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της McLaren Racing, Zak Brown. Ένα από τα εμπόδια για την κίνηση αυτή θα είναι το γεγονός ότι ο Herta δεν διαθέτει Super License, την αγωνιστική άδεια που χρειάζεται κάθε οδηγός για να έχει το δικαίωμα να αποτελεί μέλος του grid της Formula 1, καθώς δεν έχει συγκεντρώσει τους απαιτούμενους βαθμούς για να την αποκτήσει.

Colton Herta

Θεωρητικά, η FIA θα μπορούσε να παραχωρήσει σε απαλλαγή του Herta και να του δώσει Super License. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και αν ο Gasly παραμείνει στην AlphaTauri, ότι η Red Bull ενδέχεται να κυνηγήσει την υπόθεση Herta.

Αν η Alpine δεν καταφέρει να αποκτήσει τον Gasly, μεταξύ των εναλλακτικών επιλογών της συγκαταλέγεται, όπως είναι φυσικό ο Daniel Ricciardo, αλλά φαίνεται ότι η ανώτερη διοίκηση της Renault -ειδικά ο πρόεδρός της, Luca De Meoδεν ήταν ευχαριστημένη με τον τρόπο που αποχώρησε από αυτήν ο Αυστραλός το 2020.

Ο εφεδρικός οδηγός της Aston Martin, Nico Hulkenberg θα μπορούσε να αποτελέσει μία ακόμα λύση, δεδομένης της καλής του σχέσης με τον επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Otmar Szafnauer, από τη συνεργασία τους στη Force India (νυν Aston Martin). Επίσης, η Alpine θα μπορούσε να προσφέρει στο Γερμανό ένα μονοετές συμβόλαιο, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει το 2024 τον Gasly.

Στον κατάλογο πιθανών οδηγών της Alpine συμπεριλαμβάνεται ο Mick Schumacher, καθώς και ο 27χρονος Ολλανδός Nyck de Vries, περυσινός Πρωταθλητής στη Formula E και προστατευόμενος της Mercedes, ο οποίος διεκδικεί και το cockpit της Williams. Επίσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως, όπως αναφέρει το Autosport και ο 19χρονος Γάλλος Theo Pourchaire, ο οποίος είναι μέλος της ακαδημίας νεαρών οδηγών της Sauber και αγωνίζεται φέτος στη Formula 2.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!