F1 Ισπανία: Νίκη Hamilton με… χείρα βοηθείας από τα pit

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG κέρδισε για 5η συνεχή χρονιά στη Βαρκελώνη

F1 Ισπανία: Νίκη Hamilton με… χείρα βοηθείας από τα pit

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG κέρδισε για 5η συνεχή χρονιά στη Βαρκελώνη

Η 98η νίκη στην καριέρα του στη Formula 1, ήρθε για τον Lewis Hamilton με βοήθεια από τo pit wall της Mercedes-AMG. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής που το Σάββατο είχε εξασφαλίσει στη Βαρκελώνη την 100η pole position στο θεσμό, βρέθηκε πίσω από τη Red Bull του Max Verstappen στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση.

Ο νεαρός Ολλανδός κρατούσε άνετα το προβάδισμα μέχρι τον 42ο γύρο, όταν στην Mercedes-AMG αποφάσισαν να κάνουν ένα έξτρα pit stop στον Hamilton. «Θυσίασαν» περίπου 22 δλ. όμως έδωσαν στον παγκόσμιο πρωταθλητή ένα φρέσκο σετ ελαστικών, απέναντι στα… ταλαιπωρημένα του Verstappen.

Ο Hamilton μείωνε ταχύτατα την απόσταση από την κορυφή και 6 γύρους πριν το τέλος πέρασε εύκολα στο τέλος της μεγάλης ευθείας τον οδηγό της Red Bull Racing. Μην κινδυνεύοντας να χάσει τη 2η θέση, ο Verstappen μπήκε στα pit για ελαστικά μαλακής γόμας που του επέτρεψαν να κερδίσει τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Μακριά από το ρυθμό των δύο πρώτων, ο Valtteri Bottas ανέβηκε μαζί τους στο βάθρο, τερματίζοντας μπροστά από τον Charles Leclerc με τη Ferrari που ήταν τέταρτος. Στηγ βαθμολογία ο Hamilton έχει προβάδισμα 14 βαθμών από τον Verstappen (94 έναντι 80), με τον Bottas στους 47 και τον Norris στους 41. Στις ομάδες, η Mercedes έχει 141 βαθμούς, η Red Bull 112 και στην μάχη για την 3η θέση η McLaren έχει 65 έναντι 60 της Ferrari.

Επόμενο Grand Prix στο Μονακό, την Κυριακή 23 Μαΐου.

F1 Spain 2021

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!