Στην κορυφή του κόσμου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Toyota

Στόχος της Toyota είναι να αγγίξει τα 10,4 εκ. αυτοκίνητα αυτό το χρόνο.

Στην κορυφή του κόσμου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Toyota

Στόχος της Toyota είναι να αγγίξει τα 10,4 εκ. αυτοκίνητα αυτό το χρόνο.

Η Toyota για μια ακόμα χρονιά, την τρίτη στη σειρά, βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στο κόσμο, χάρη στο εξαιρετικό ξεκίνημα που έχει κάνει μέσα στο 2022, σε σχέση με τον Όμιλο Volkswagen.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων μηνών η Toyota έχει πουλήσει συνολικά 3.429.636 αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων από τις Daihatsu και Hino. Αν και αυτά τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν πτώση της τάξης του 5,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, η Toyota είναι πάνω από τον Volkswagen, έχοντας ήδη πουλήσει ένα εκατομμύριο οχήματα περισσότερα από τον γερμανικό όμιλο, μέχρι αυτή τη στιγμή.

Συνολικά 1.275.570 οχήματα έχουν κατασκευαστεί από την Toyota στην Ιαπωνία φέτος, ενώ τα υπόλοιπα 2.199.136 κατασκευάστηκαν σε αγορές εκτός. Η παραγωγή εκεί σημείωσε άνοδο 4,7% φέτος, ενώ η εγχώρια παραγωγή μειώθηκε κατά 12,4%. Η συνολική παραγωγή είναι επίσης μειωμένη κατά 2,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά βρίσκεται στο εντυπωσιακό επίπεδο των 3.474.706 μονάδων.

Οι πωλήσεις των μοντέλων της Toyota στην Ιαπωνία έχουν επίσης μειωθεί φέτος κατά 16,3%. Οι πωλήσεις σε αγορές εκτός πήγαν καλύτερα, αλλά παραμένουν μειωμένες κατά 2,7%. Έτσι, με τους ρυθμούς αυτούς η Toyota είναι σε καλό δρόμο, ώστε να φτάσει φέτος τα 10,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Ένας από τους βασικούς λόγους που ο Όμιλος Volkswagen δεν έχει τόσο καλές επιδόσεις όσο η Toyota, είναι το γεγονός ότι έχει πολύ μεγαλύτερη παρουσία στη Δυτική Ευρώπη, μια περιοχή που έχει μεγάλα προβλήματα στην αλυσίδα ανεφοδιασμού, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!