Porsche 911 Sport Classic: Η απόλυτη

Η επιθυμία για νοσταλγία συναντά τη σύγχρονη τεχνολογία με το αποτέλεσμα που προσφέρει η Porsche με αυτή την 911 Sport Classic να συναρπάζει.

Porsche 911 Sport Classic: Η απόλυτη

Η επιθυμία για νοσταλγία συναντά τη σύγχρονη τεχνολογία με το αποτέλεσμα που προσφέρει η Porsche με αυτή την 911 Sport Classic να συναρπάζει.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε κοιτώντας, εξετάζοντας, σχολιάζοντας ένα νέο αυτοκίνητο, ότι “δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά”.

Την απάντηση σε όσους πιστεύουν κάτι τέτοιο έχει η Porsche, η οποία ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο ένδοξο παρελθόν της, παίρνει έμπνευση για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου, με στοιχεία από την 911 Sport Classic, της δεκαετίας το ’60.

Το νέο μέλος της οικογένειας “Heritage Design” εστιάζει στην αναβίωση του πνεύματος των προηγούμενων δεκαετιών, με το βλέμμα όμως στο μέλλον, όσον αφορά την τεχνολογία.

Σχεδιαστικά ακολουθεί στοιχεία από το παρελθόν, με την ιδιαίτερης σχεδίασης μονοκόμματη αεροτομή “ducktail” να αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα. Το γκρι χρώμα είναι αποκλειστικό επίσης για τη Sport Classic, αν και υπάρχουν τρεις ακόμα επιλογές, σε μπλε, μαύρο, αλλά και διαφορετική απόχρωση του γκρι.

Ιδιαίτερης σχεδίασης είναι και οι ζάντες ελαφρού κράματος 20 ή 21 ιντσών, με το μονό μπουλόνι που παραπέμπει στους αγώνες. Επίσης, τα logo “Porsche Exclusive” και “Porsche Heritage” κοσμούν το αυτοκίνητο, αποτελώντας την ταυτότητά του. Ανάλογα, με στοιχεία που τιμούν το ένδοξο παρελθόν έχει σχεδιαστεί και το εσωτερικό της 911 Sport Classic.

Κάτω από το πίσω καπό φωλιάζει ένας κινητήρας 3,7 λίτρων με απόδοση 550 ίππων. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων, με την κίνηση να περνάει μόνο στους πίσω τροχούς. Η Porsche 911 Sport Classic θα είναι μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής που θα βρεθεί στο γκαράζ μόλις 1.250 τυχερών. Ενδεικτικά η τιμή της στη Γερμανία είναι 272.714 ευρώ.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!