Ένα πανάκριβο τρίτροχο συλλεκτικό αυτοκίνητο πόλης

Το μοναδικό Peel P50 σημείωσε τη δεύτερη υψηλότερη τιμή πώλησης στην ιστορία του, καθώς δημοπρατήθηκε πρόσφατα έναντι 131.500 ευρώ.

Ένα πανάκριβο τρίτροχο συλλεκτικό αυτοκίνητο πόλης

Το μοναδικό Peel P50 σημείωσε τη δεύτερη υψηλότερη τιμή πώλησης στην ιστορία του, καθώς δημοπρατήθηκε πρόσφατα έναντι 131.500 ευρώ.

Η δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπρασιών Car & Classic, η οποία ειδικεύεται σε ασυνήθιστα και σπάνια κλασικά ευρήματα, διέθεσε παρουσίασε αυτό το Peel P50. Το σπάνιο αυτοκίνητο πουλήθηκε για το εντυπωσιακό ποσό των 131.500 ευρώ, που εκτιμάται ότι είναι η δεύτερη υψηλότερη τιμή που καταγράφεται σε βρετανική δημοπρασία για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Αναφέρεται ότι συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε σε ένα διαφημιστικό στην κορυφή του Blackpool Tower, στο  Lancashire της Αγγλίας και ενδέχεται να είναι το παλαιότερο Peel P50 που κατασκευάστηκε ποτέ, ως αυτοκίνητο προπαραγωγής, με χαμηλότερα τοποθετημένο παρμπρίζ, φώτα τύπου Lucas, κρεμ τιμόνι και απουσία roll bar. Κανένα άλλο Peel δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Το μικροσκοπικό τρίτροχο μονοθέσιο όχημα των 59 κιλών είναι ικανό να κινηθεί με ταχύτητα έως και 61 χλμ./ώρα, αλλά δεν έχει πίνακα οργάνων, ούτε όπισθεν. Ο οδηγός έπρεπε να βγει, να το σηκώσει με τα χέρια του και να το γυρίσει προς την κατεύθυνση που ήθελε. Η συμπαγής και πολύ διαφορετική εμφάνισή του, το καθιστούσαν μια εντυπωσιακή επιλογή για μετακινήσεις μέσα σε πόλεις. Εντούτοις, λόγω της λαμπερής ιστορίας του, των μοναδικών χαρακτηριστικών του και της σπανιότητάς του, το Peel 50 κατάφερε να αποκτήσει πολλά και γρήγορα «χτυπήματα» μέχρι το τελικό ποσό των 131.500 ευρώ.

Η Peel Engineering Company ήταν μια εταιρία με έδρα τη νήσο του Man, η οποία αρχικά κατασκεύαζε σκάφη από Fiberglass. Το P50 έχει κερδίσει μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness ως το μικρότερο αυτοκίνητο παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ. Τη δεκαετία του ’60 η εταιρεία το διαφήμιζε αναφέροντας ότι χωράει έναν ενήλικα και μια σακούλα με ψώνια. Το P50 κατασκευαζόταν από το 1962 έως το 1965, αλλά από το 2011 η εταιρεία, με έδρα πλέον στην Αγγλία, κατασκευάζει ένα μοντέλο που μοιάζει πολύ με το αρχικό αλλά διαθέτει μηχανικές βελτιώσεις και όπισθεν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!