Mercedes-AMG EQE: Όταν οι επιδόσεις συναντούν την αισθητική

Το πανίσχυρο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Mercedes-AMG θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία με τις εκρηκτικές επιδόσεις να πρωταγωνιστούν.

Mercedes-AMG EQE: Όταν οι επιδόσεις συναντούν την αισθητική

Το πανίσχυρο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Mercedes-AMG θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία με τις εκρηκτικές επιδόσεις να πρωταγωνιστούν.

Η AMG είναι συνυφασμένη με τις πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις της Mercedes-Benz. Πολλά κυβικά, αμέτρητα άλογα, μεγάλες αεροτομές και τεράστιες εξατμίσεις με απόκοσμο ήχο συνθέτουν ένα παζλ που συναρπάζει και προσελκύει πολλούς και πιστούς φίλους στη φίρμα. Η νέα εποχή όμως, όπου τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα κυριαρχούν φέρνει πολλές αλλαγές στις κατασκευές του είδους και απαιτεί συμβιβασμούς.

Όχι όμως σε όλους τους τομείς, αφού η Mercedes-AMG φαίνεται με το νέο τη δημιούργημα, την αμιγώς ηλεκτρική EQE 53 4MATIC+ να έχει βρει τη συνταγή που θα συνεχίζει να σαγηνεύει τους απανταχού φίλους και ενδεχομένως να προσελκύσει και νέους.

Η απόδοση εντυπωσιάζει, φτάνοντας τους 626 ίππους και τα 950 Nm ροπής, ενώ με την προσθήκη του πακέτου AMG Dynamic Plus η τιμή ανεβαίνει στους 687 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής! Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, είναι πάνω από 100 ίππους ισχυρότερη από την κορυφαία AMG SL 63.

Όσον αφορά τις απόλυτες επιδόσεις, η AMG EQE 53 4MATIC+ των περίπου 2,5 τόνων βάρους επιταχύνει  από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά της είναι 240 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό η κορυφαία τεχνολογία, με την τεράστια οθόνη που διατρέχει όλο του πλάτος του ταμπλό, συναντά τις σπορ πινελιές της AMG, όπως αυτές αποτυπώνονται στα καθίσματα και το τιμόνι με την χορταστικού πάχους στεφάνη.

Επιπλέον, το αντίδοτο και στην απόλυτη ησυχία που προσφέρουν τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα βρήκε η Mercedes-AMG, με το σύστημα Sound Experience, το οποίο φροντίζει να δώσει στους πιο παραδοσιακούς των επιδόσεων, μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου, λίγη από την αίσθηση του ήχου που παράγουν τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!