Νέα άφιξη στο Μουσείο της Porsche

Το παλαιότερο διασωθέν όχημα δια χειρός Ferdinand Porsche, είναι το πρώτο έκθεμα που αντικρίζει ο επισκέπτης του μουσείου.

Νέα άφιξη στο Μουσείο της Porsche

Το παλαιότερο διασωθέν όχημα δια χειρός Ferdinand Porsche, είναι το πρώτο έκθεμα που αντικρίζει ο επισκέπτης του μουσείου.

Οι επισκέπτες του Μουσείου της Porsche μπορούν να μπουν στον κόσμο της Porsche αρχίζοντας από μια φουτουριστική προσέγγιση. Το τεχνικά σύνθετο Future Heritage Portal φέρνει στα φώτα της δημοσιότητας στο Egger-Lohner C.2 Phaeton, το παλαιότερο όχημα που σχεδίασε και κατασκεύασε ο Ferdinand Porsche και έχει διασωθεί.

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο έρευνας, σχεδιασμού και προετοιμασίας, το Egger-Lohner C.2 Phaeton του 1898, ένα από τα πιο σημαντικά οχήματα της συλλογής της εταιρείας, έχει πάρει θέση ως το πρώτο έκθεμα του μουσείου. Το αυτοκίνητο κινούνταν από το «Octagon», έναν ηλεκτροκινητήρα που αναπτύχθηκε από τον Porsche και ήταν τοποθετημένος μπροστά από τον πίσω άξονα.

Το αυτοκίνητο που κυλούσε στους δρόμους της Βιέννης πριν από 123 χρόνια, σήμερα, στέκεται σε ένα βάθρο εμπρός από μια τεχνικά προηγμένη ψηφιακή πύλη που μοιάζει να ταξιδεύει από το παρελθόν στο παρόν. Αυτή η ψευδαίσθηση δημιουργείται μέσα από ειδικά εφέ με LED και καθρέφτες που δίνουν ένα μαγικό βάθος. Η ολογραφική ξενάγηση αφηγείται εντυπωσιακά την ιστορία του DNA της Porsche.

Η δυόμισι λεπτών αφήγηση συνοδεύει τους επισκέπτες σε όλη την έκθεση, καθώς η εγκατάσταση φαίνεται σχεδόν από κάθε γωνιά του μουσείου, δίνοντας στο Egger-Lohner C.2 Phaeton την προσοχή που του αξίζει.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!