Ford GT Alan Mann Heritage Edition

Η Ford τιμώντας την αγωνιστική ομάδα με την οποία συνεργάστηκε με επιτυχία θα παρουσιάσει την ειδική έκδοση του GT στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο.

Ford GT Alan Mann Heritage Edition

Η Ford τιμώντας την αγωνιστική ομάδα με την οποία συνεργάστηκε με επιτυχία θα παρουσιάσει την ειδική έκδοση του GT στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο.

Ως φόρο τιμής στο ελαφρύ αγωνιστικό πρωτότυπο Ford GT του 1966 από την Alan Mann Racing, η μάρκα κατασκεύασε το Ford GT Alan Mann Heritage Edition. Ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που υπογραμμίζει τον ρόλο των πρωτοτύπων στην ιστορία της εξέλιξης του Ford GT.

Το 1965 και το ‘66, η Alan Mann Racing χρησιμοποίησε ελαφρά υλικά για να κατασκευάσει το AM GT-1 και ένα δεύτερο αυτοκίνητο, βασισμένο στο GT Mk I. Ενώ κανένα από τα δύο δεν κατάφερε να πάρει κάποια νίκη σε σημαντικό αγώνα, η χρήση των ελαφρών υλικών μεταφέρθηκε στο GT Mk II με το οποίο η Ford κέρδισε το Le Mans του 1966.

Αυτές οι βασικές αρχές εφαρμόζονται και στη σύγχρονη ειδική έκδοση του Ford GT, με το ελαφρύ αμάξωμα από ανθρακονήματα και το διακριτικό «GT Heritage Edition 2022» σε χρωματισμούς με ρίγες εμπνευσμένες από το AM GT-1.

Εκτός από το ειδικό κόκκινο χρώμα του αμαξώματος με τα χρυσαφί γραφικά, το περιορισμένης έκδοσης GT έχει τη διπλή αγωνιστική ρίγα στην οροφή και τον αριθμό No. 16 στις πόρτες, στο καπό και στο κάτω μέρος της πίσω αεροτομής.

Έχει εμφανή τμήματα από ανθρακονήματα με γυαλιστερό φινίρισμα στις ζάντες 20 ιντσών, τον εμπρός διαχύτη, τα πλαϊνά μαρσπιέ, τους καθρέπτες, τις γρίλιες και τον πίσω διαχύτη. Οι δαγκάνες των φρένων Brembo είναι μαύρες με κόκκινα γραφικά και μαύρα παξιμάδια που δίνουν μια πιο σύγχρονη αισθητική.

Στοιχεία από ανθρακονήματα υπάρχουν και μέσα στην καμπίνα των επιβατών στις πόρτες και  την κονσόλα, ενώ τα καθίσματα, που είναι κι αυτά κατασκευασμένα από ανθρακονήματα έχουν επένδυση από δέρμα Ebony και Alcantara με χρυσές και κόκκινες ραφές, καθώς και το λογότυπο GT στα προσκέφαλα. Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και Alcantara συνδυάζεται με χρυσές λεπτομέρειες για να δώσουν στο εσωτερικό μια σπορ πολυτελή αίσθηση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!