Maserati Grecale: Δοκιμές όχι στην Αττική Οδό, αλλά στη Σουηδία

Το μεσαίο πολυτελές SUV θα αποκαλυφθεί πλήρως την άνοιξη

Maserati Grecale: Δοκιμές όχι στην Αττική Οδό, αλλά στη Σουηδία

Το μεσαίο πολυτελές SUV θα αποκαλυφθεί πλήρως την άνοιξη

Η βόρεια Σουηδία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, αποτελεί το αγαπημένο πεδίο δοκιμών κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας. Εκεί, στον πάγο και το χιόνι αλλά και σε θερμοκρασίες που φθάνουν ή ξεπερνούν τους -30 βαθμούς Κελσίου, αρκετά νέα αυτοκίνητα δοκιμάζοντα στα όριά τους πριν λάβουν το «ΟΚ» για να μπουν στη γραμμή παραγωγής.

Μία σειρά από συστήματα, ακόμη και τα ηλεκτρονικά των αυτοκινήτων, δέχονται τις τελευταίες μικρορυθμίσεις (fine-tune) ώστε να δουλεύουν «ρολόι». Ειδικά τα SUV και ακόμη περισσότερο τα τετρακίνητα, οφείλουν να προσφέρουν υψηλά επίπεδα πρόσφυσης σε κάθε έδαφος. Λίγους μήνες πριν την αποκάλυψή της στο Μιλάνο, η Maserati Grecale εμφανίζεται να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης – φέροντας πάντα καμουφλάζ – στη Σουηδία.

Η Grecale θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από την Levante, απευθυνόμενη σε όσους αναζητούν ένα πολυτελές οικογενειακό όχημα ελεύθερου χρόνου. Αναμένεται να έχει ίδιες τεχνολογικές βάσεις με την Alfa Romeo Stelvio, αλλά θα εφοδιάζεται με τον twin turbo V6 κινητήρα των 3 λίτρων, όπως το νέο supercar Maserati MC20. Τα εργοστασιακά στοιχεία των επιδόσεων, όμως, για το SUV δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ακόμη. Παρόλ’ αυτά, ο κινητήρας της Maserati, Nettuno (δηλ. «Νεύτωνας»), είναι ικανός να παράγει ισχύ 630 ίππων και μέγιστη ροπή 730 Nm, αλλά για χρήση στη Grecale θα είναι λιγότερο ισχυρός.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!