Νέο Nissan X-Trail: Έρχεται το 2022

Η επόμενη γενιά του SUV θα κάνει ντεμπούτο το νέος έτος και θα έχει υβριδική τεχνολογία e-Power, παρόμοια με αυτή του Qashqai

Νέο Nissan X-Trail: Έρχεται το 2022

Η επόμενη γενιά του SUV θα κάνει ντεμπούτο το νέος έτος και θα έχει υβριδική τεχνολογία e-Power, παρόμοια με αυτή του Qashqai

Το Nissan X-Trail τέταρτης γενιάς ετοιμάζεται για κυκλοφορία και θα ανταγωνιστεί τα Kia Sorento, Peugeot 5008 και Skoda Kodiaq. Το μεγάλο SUV χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-C, όπως και το πρόσφατο Qashqai και θα έχει το ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης, το e-Power της Nissan. Το σύστημα αυτό συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με μια συμπαγή μπαταρία και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 186 ίππων. Στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το e-power είναι λίγο πιο περίπλοκο από τα συστήματα που υπάρχουν σε άλλα υβριδικά όπως το Toyota Prius, επειδή ο βενζινοκινητήρας δεν κινεί απευθείας τους τροχούς, αλλά λειτουργεί ως γεννήτρια, φορτίζοντας συνεχώς την μπαταρία, η οποία στη συνέχεια στέλνει ρεύμα στον ηλεκτροκινητήρα. Η ρύθμιση του βενζινοκινητήρα διασφαλίζει ότι λειτουργεί πάντα με τη βέλτιστη απόδοση, γεγονός που βοηθά στη μείωση των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου. Η Nissan λέει ότι το σύστημα παρέχει οδηγική εμπειρία παρόμοια με αυτή ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με άμεση ροπή. Θα υπάρχει επίσης τετρακίνητη έκδοση του X-Trail, αν και οι προδιαγραφές για αυτό δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Nissan, θα δώσει στο μοντέλο «στιβαρή ευελιξία», προσφέροντας ρυθμίσεις για χιόνι, χώμα και λάσπη.

Εμφανισιακά το νέο X-Trail διαθέτει στοιχεία του νέου Qashqai, όπως η μάσκα V-Motion και οι λεπτοί προβολείς. Στο εσωτερικό θα έχει προηγμένα τεχνολογικά στοιχεία, που περιλαμβάνουν ένα πλήθος συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και μια ολοκαίνουργια διάταξη του infotainment, η οποία δεν θα είναι ίδια με του Qashqai. Σύμφωνα με τη Nissan, η νέα πλατφόρμα CMF-C θα βοηθήσει στη βελτίωση του στιλ και της δυναμικής απόδοσης του μεγάλου SUV, ενώ θα είναι διαθέσιμο και με τρίτη σειρά καθισμάτων, προσφέροντας τη δυνατότητα επτά επιβατών.

Δεδομένης της νέας πλατφόρμας και του αυξημένου επιπέδου τεχνολογίας αναμένουμε ότι το νέο SUV θα είναι ακριβότερο από το απερχόμενο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!