Software Republique: Νέο οικοσύστημα για έξυπνες μετακινήσεις

Πέντε γαλλικοί όμιλοι – μεταξύ τους η Renault – συμμαχούν για να δημιουργήσουν λύσεις για την κινητικότητα στις πόλεις και όχι μόνο

Software Republique: Νέο οικοσύστημα για έξυπνες μετακινήσεις

Πέντε γαλλικοί όμιλοι – μεταξύ τους η Renault – συμμαχούν για να δημιουργήσουν λύσεις για την κινητικότητα στις πόλεις και όχι μόνο

Τις δυνάμεις τους για την προσφορά ασφαλών και αποδοτικών μετακινήσεων, θα ενώσουν 5 γαλλικοί όμιλοι, από το χώρο του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας. Πρόκειται για το Groupe Renault, την εταιρεία Atos που ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια και τις υπηρεσίες cloud, την εταιρεία λογισμικού Dassault Systemes, την STMicroelectronics που παρέχει λύσεις σε τομείς όπως η έξυπνη κινητικότητα και η βιομηχανία, καθώς και την Thales που δραστηριοποιείται στη συνδεσιμότητα, τα big data, την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι επικεφαλής των πέντε εταίρων τόνισαν την ανάγκη για τη δημιουργία ενός βιώσιμου οικοσυστήματος που θα διασφαλίζει την κυριαρχία της Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα. Οι Elie Girard, Bernard Charles, Luca de Meo, Jean-Marc Chery και Patrice Caine, CEO των Atos, Dassault Systemes, Groupe Renault, STMicroelectronics και Thales αντίστοιχα, ανακοίνωσαν την ίδρυση της κοινοπραξίας Software Republique, μίας «δημοκρατίας λογισμικού».

Πρόκειται για ένα ανοικτό οικοσύστημα που θα έχει ως στόχο την καινοτομία στην έξυπνη κινητικότητα. Θα παρέχονται λύσεις στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της κυβερνοασφάλειας, της συνδεσιμότητας, των ηλεκτρονικών συστημάτων, με αποδέκτες τους κατοίκους, τους οδηγούς, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τις επιχειρήσεις.

Αρχικά, το Software Republique θα επικεντρωθεί σε τρεις κατευθύνσεις:

Τα έξυπνα συστήματα που θα εξασφαλίζουν τη συνδεσιμότητα ανάμεσα στο όχημα και το περιβάλλον (ψηφιακό και φυσικό)

Τα συστήματα προσομοίωσης και διαχείρισης δεδομένων για τη βελτιστοποίηση των ροών,  για περιοχές και εταιρείες

Το ενεργειακό οικοσύστημα για την απλοποίηση της διαδικασίας φόρτισης

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!