Πρώτη γεύση από το νέο Skoda Karoq

Η ανανεωμένη έκδοση του compact SUV θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 30 Νοεμβρίου

Πρώτη γεύση από το νέο Skoda Karoq

Η ανανεωμένη έκδοση του compact SUV θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 30 Νοεμβρίου

Στην αναβάθμιση του Karoq, μέσω ενός εκτεταμένου facelift, προχωρά η Skoda. Το compact μοντέλο ελεύθερου χρόνου αποτελεί το πιο δημοφιλές SUV στη γκάμα της μάρκας από την Τσεχία και το δεύτερο ανεξαρτήτως κατηγορίας, μετά την Octavia. Ενόψει της διαδικτυακής αποκάλυψης του νέου μοντέλου στις 30 Νοεμβρίου, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα δύο σκίτσα του.

Μέσω της επανασχεδίασης του εμπρός μέρους αλλά και των νέων φώτων LED εμπρός και πίσω, η Skoda χαρίζει στο Karoq πιο φρέσκια αλλά και πιο δυναμική όψη. Η μάσκα έχει αυξηθεί σε πλάτος και πλέον διαθέτει διπλά κάθετα πηχάκια και νέα εξαγωνική σχεδίαση, με φαρδιά εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος. Οι προβολείς έχουν ένα πιο λεπτή γραμμή σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση και εκτείνονται μέχρι τη μάσκα. Οι αλλαγές συνεχίζονται με τα επανασχεδιασμένα φώτα ημέρας που πλέον αποτελούνται από δύο ξεχωριστά στοιχεία το καθένα. Από κάτω υπάρχει μια δεύτερη φωτιστική μονάδα για τα φώτα ομίχλης ή, στην κορυφαία έκδοση, μια ξεχωριστή μονάδα LED. Αυτή η διαμόρφωση προβολέων δημιουργεί ένα τετραπλό φωτιστικό σημείο σε κάθε πλευρά, που δίνει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο σκοτάδι.

Το δεύτερο σκίτσο δίνει μία πρόγευση του επανασχεδιασμένου πίσω μέρους του Karoq. Εκτός από μια μακρύτερη πίσω αεροτομή και μία επανασχεδιασμένη ποδιά με μαύρο διαχύτη, τα πίσω φώτα διαθέτουν επίσης νέο, δυναμικό design. Όπως και οι προβολείς, είναι τώρα πιο λεπτά και κάνουν το αυτοκίνητο να φαίνεται πιο φαρδύ. Έχουν το γνώριμο design της SKODA με κρυστάλλινες δομές που δημιουργούν μία ιδιαίτερη «υπογραφή» για τη μάρκα, ενώ θα διατηρήσουν και το χαρακτηριστικό τους σχήμα C.

Η ανανέωση του Karoq ακολουθεί αυτή του πιο μεγάλου SUV στη γκάμα της Skoda, του Kodiaq, που ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα πριν λίγους μήνες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!