Ορατότητα 360 μοιρών για τους οδηγούς των λεωφορείων της Mercedes-Benz

Η τεχνολογία bird’s eye view θα είναι σύντομα διαθέσιμη στα λεωφορεία της Mercedes-Benz και της Setra

Ορατότητα 360 μοιρών για τους οδηγούς των λεωφορείων της Mercedes-Benz

Η τεχνολογία bird’s eye view θα είναι σύντομα διαθέσιμη στα λεωφορεία της Mercedes-Benz και της Setra

Μία τεχνολογία που γνωρίζουμε από τα επιβατικά αυτοκίνητα, φέρνει στην κατηγορία των λεωφορείων η Daimler Buses. Πρόκειται για το σύστημα καμερών που προσφέρουν στον οδηγό, μέσω οθόνης 10 ιντσών, την οπτική από ψηλά, το λεγόμενο bird’s eye view. Η τεχνολογία θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε μία σειρά μοντέλων της Mercedes-Benz και της Setra, αυξάνοντας αισθητά τα επίπεδα οδικής ασφάλειας, κυρίως μέσα στις πόλεις.

Τέσσερις κάμερες συνθέτουν την εικόνα με περιμετρική ορατότητα 360 μοιρών για τα μονά λεωφορεία (αστικά, υπεραστικά και τουριστικά) των Mercedes-Benz και Setra, ενώ στα αρθρωτά λεωφορεία Mercedes-Benz Citaro τρεις κάμερες προσφέρουν ορατότητα 270 μοιρών στο πίσω τμήμα του λεωφορείου. Στόχος της Mercedes-Benz είναι να προσφέρει στον οδηγό την μέγιστη δυνατή ορατότητα περιμετρικά του λεωφορείου, εντοπίζοντας κυρίως πεζούς και ποδηλάτες που συνήθως δεν φαίνονται στους συμβατικούς εξωτερικούς καθρέπτες.

Ανάλογα με το μοντέλο του λεωφορείου, η εμπρός κάμερα τοποθετείται είτε κάτω είτε πάνω από το παρμπρίζ, ενώ οι πλαϊνές κάμερες βρίσκονται πάνω από τα παράθυρα. Όπως ισχύει και με τις κάμερες οπισθοπορείας, η πίσω κάμερα τοποθετείται κοντά στο πίσω τζάμι. Καθώς τα λεωφορεία θα ξεκινούν από στάση, το σύστημα καμερών ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες έως τα 35 χλμ/ώρα. Σε υψηλότερες ταχύτητες θα ενεργοποιείται όταν ο οδηγός ανάψει το φλας αλλαγής κατεύθυνσης, ενώ όταν το λεωφορείο επιβραδύνει, το σύστημα ενεργοποιείται από τα 32 χλμ/ώρα.

Η νέα τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη κατά παραγγελία από το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε αρκετά λεωφορεία: σε όλη την γκάμα των Citaro με χαμηλό δάπεδο, περιλαμβανομένων των eCitaro και Citaro Ü, για το νέο Intouro , το Tourismo, το νέο Tourrider για την αγορά της Βόρειας Αμερικής και για το διώροφο Setra TopClass S 531 DT.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!