Ο τίτλος που δεν κυνηγά ο Lewis Hamilton

Δεν υπάρχει «ο καλύτερος όλων των εποχών» στον αθλητισμό

Ο τίτλος που δεν κυνηγά ο Lewis Hamilton

Δεν υπάρχει «ο καλύτερος όλων των εποχών» στον αθλητισμό

Κώστας Μπιτσικώκος
Αρχισυντάκτης MotorOne.gr

Η 100ή νίκη για τον Lewis Hamilton δεν ήρθε όπως θα περίμενε ο ίδιος ή οι φανατικοί θαυμαστές του. Σε μία πίστα που ταιριάζει στην Mercedes-AMG και ο ίδιος μετρούσε τέσσερις νίκες στους επτά αγώνες που είχαν διεξαχθεί μέχρι χθες στο Sochi, χρειάστηκε να κάνει την εμφάνισή της η βροχή λίγους γύρους πριν το τέλος για να καμφθεί η αντίσταση του Lando Norris.

Η νίκη δεν χαρίστηκε όμως στον 36χρονο Βρετανό, όπως και οι προηγούμενες 99. Τη στιγμή που ο νεαρός συμπατριώτης του αρνήθηκε να μπει στα pits, θεωρώντας ότι μπορούσε να ολοκληρώσει τον αγώνα με slick ελαστικά, ο Hamilton εμπιστεύτηκε την ομάδα του. Η σωστή κρίση τη στιγμή που η πίεση είναι μεγάλη, είναι γνώρισμα ενός πετυχημένου αθλητή.

Μπορεί η σεζόν να ολοκληρωθεί με τον Max Verstappen πρωταθλητή. Μία τέτοια κατάληξη δεν θα μειώσει τα επιτεύγματα του Hamilton. Ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 που φθάνει τις 100 νίκες (το κατόρθωσε σε 281 Grand Prix), ο πρώτος που ξεπερνά τους 4.000 βαθμούς.

Ναι, οι 6 από τους 7 τίτλους του έχουν έρθει στην περίοδο κυριαρχίας της ομάδας του, με τον πρώτο της καριέρας του να έρχεται με την McLaren-Mercedes το 2008, σε εκείνο το δραματικό τελευταίο γύρο στη Βραζιλία.

Το ίδιο δεν ίσχυε όμως με τον Michael Schumacher και την παντοκρατορία της Ferrari, ή τον Sebastian Vettel στα καλύτερα χρόνια της Red Bull;

Υπάρχει αθλητής στον πλανήτη που κέρδισε τα πάντα σε μέτρια ομάδα; Θα μπορούσε ο Pele να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν καν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια αν ήταν μέτρια η Βραζιλία; Ήταν μήπως μέτρια η Μπαρτσελόνα του Messi; Ή οι Σικάγο Μπουλς του Jordan;

Η Formula 1 δεν είναι ατομικό άθλημα.  Όταν η καλύτερη ομάδα έχει στις τάξεις της τους καλύτερους αθλητές, το αποτέλεσμα είναι νικηφόρο. Η σύγκριση για να… βγει ο καλύτερος όλων των εποχών είναι χρήσιμη απλά για να γεμίζει σειρές το κείμενο ενός συντάκτη ή για να περάσει η ώρα ένα κυριακάτικο πρωινό στην καφετέρια.

Στον Lewis Hamilton αρκεί ο τίτλος του «καλύτερου της εποχής του». Και τον έχει κερδίσει μέσα στις πίστες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!