ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Σαρωτικός Rovanpera, πλησιάζει στη νίκη

Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota έχει διαφορά 40 δλ. από τον Tanak με Hyundai

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Σαρωτικός Rovanpera, πλησιάζει στη νίκη

Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota έχει διαφορά 40 δλ. από τον Tanak με Hyundai

Χωρίς να… σηκώνει το πόδι από το γκάζι, ο Kalle Rovanpera κέρδισε και τις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές του Σαββάτου. Ο 20χρονος οδηγός της Toyota Gazoo Racing κινείται με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, κάτι που επιβεβαίωσε σε Παύλιανη 1, Γραβιά, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι 1.

Πλέον έχει δημιουργήσει διαφορά 39,7 δλ. από τον Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) και 43,3 δλ. από τον team mate στην Toyota, Sebastien Ogier. Ο Γάλλος – όπως δήλωσε – δεν παίρνει ρίσκα, καθώς έχει διαφορά ασφαλείας στη βαθμολογία και είναι πολύ κοντά στον 8ο παγκόσμιο τίτλο του.

Ακολουθούν στη γενική κατάταξη του Ράλλυ Ακρόπολις, ο Dani Sordo (Hyundai) στην 4η θέση, ο Fourmaux (Ford) στην 5η και ο Greensmith (Ford) στην 6η. Από τους Έλληνες, ο Γιώργος Κεχαγιάς (Skoda Fabia Evo) βρίσκεται στην 19η θέση της γενικής κατάταξης.

Αρνητική στιγμή στον αγώνα αποτέλεσε η ακύρωση της ειδικής Ελευθεροχώρι 1, καθώς ορισμένοι θεατές δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των κριτών και στέκονταν σε επικίνδυνα σημεία.

Για να ολοκληρωθεί το σκέλος του Σαββάτου απομένουν δύο ειδικές, Παύλιανη 2 στις 16.26 και στο Ελευθεροχώρι 2 στις 18.08.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!