Νταμπλ για την Mercedes-EQ στην Formula E!

Κατέκτησε τόσο τον τίτλο των κατασκευαστών όσο και των οδηγών, με τον Nyck de Vries

Νταμπλ για την Mercedes-EQ στην Formula E!

Κατέκτησε τόσο τον τίτλο των κατασκευαστών όσο και των οδηγών, με τον Nyck de Vries

Στη δεύτερη μόλις σεζόν της στην Formula E με ηλεκτρικά μονοθέσια, η ομάδα Mercedes-EQ κατέκτησε και τους δύο τίτλους. Η 8η θέση του Nyck de Vries στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, στο Βερολίνο, ήταν αρκετή για να στεφθεί πρωταθλητής o 26χρονος Ολλανδός. Σε συνδυασμό με την 3η θέση του Stoffel Vandoorne, χάρισε στην Mercedes-EQ τους απαραίτητους βαθμούς για τον τίτλο στους κατασκευαστές.

Το E-Prix διεκόπη για περίπου 30 λεπτά, μετά από ένα ατύχημα στην εκκίνηση. Ο Vandoorne ήταν επικεφαλής στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, έχασε όμως αρκετές θέσεις καθώς οι οδηγοί που ακολουθούσαν επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το attack mode, που χαρίζει επιπλέον δύναμη στο μονοθέσιο. Στο τέλος όμως, χάρη στο attack mode ήταν η σειρά του να κάνει προσπεράσεις και να τερματίσει 3ος.

Ο de Vries εκκίνησε από την 13η θέση και παρότι πάλεψε ακόμη και για μια θέση στο βάθρο, τερμάτισε τελικός 8ος. Με 99 βαθμούς που συγκέντρωσε τη φετινή σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας αβαντάζ 7 βαθμών από τον Edoardo Mortara της Venturi Racing (92 β.) και 8 από τον Jake Dennis της BMW (91 β.).

Στους κατασκευαστές, η Mercedes-EQ Formula E Team στέφθηκε πρωταθλήτρια με 183 βαθμούς, έναντι 172 βαθμών της Jaguar Racing και 170 της DS Techeetah.

Το επόμενο πρωτάθλημα ABB FIA Formula E θα αρχίσει το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου 2022, με διπλό αγώνα στην πόλη Diriyah της Σαουδικής Αραβίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!