Online περιηγήσεις στo Μουσείο με τα ιστορικά Opel

Η Opel Classic εγκαινιάζει εικονικές θεματικές περιηγήσεις, διαθέσιμες όλο το 24ωρο

Online περιηγήσεις στo Μουσείο με τα ιστορικά Opel

Η Opel Classic εγκαινιάζει εικονικές θεματικές περιηγήσεις, διαθέσιμες όλο το 24ωρο

Εικονικές περιηγήσεις στη συλλογή με τα ιστορικά της οχήματα, προσφέρει η Opel Classic, αντλώντας στοιχεία και θέματα από τα 120 χρόνια που κατασκευάζει αυτοκίνητα, αλλά και από τα 159 χρόνια της συνολικής ιστορίας της. Αρχικά είναι διαθέσιμες τέσσερις θεματικές περιηγήσεις, οι  «Alternative Drive», «Rally Racing», «Roaring Twenties» και «Mobility for Millions». Στη διεύθυνση opel.com/opelclassic οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση, στον πρώην σταθμό φόρτωσης K6 του εργοστασίου του Rüsselsheim, όλο το εικοσιτετράωρο και οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων 360 μοιρών, οι επισκέπτες εισέρχονται αρχικά στις αίθουσες όπου βρίσκονται περισσότερα από 600 ιστορικά αυτοκίνητα και πρωτότυπα, καθώς και από 300 άλλα εκθέματα, από τις ραπτομηχανές Opel μέχρι έναν κινητήρα αεροσκάφους. Τα κίτρινα σημεία παροχής πληροφοριών φωτίζονται στα οχήματα που ανήκουν στην επιλεγμένη θεματική περιήγηση, επιτρέποντας στους επισκέπτες να μεγεθύνουν το αντίστοιχο εκθεσιακό αντικείμενο και με ένα κλικ στο σημείο πληροφοριών ανοίγουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και μια περιγραφή της ιστορικής σημασίας του εκθέματος, καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

«Μια ομάδα από τα τμήματα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας είχε την ιδέα για μια ψηφιακή έκδοση Opel Classic, εν μέσω της κρίσης του Covid-19», είπε ο Harald Hamprecht, Vice President of Communications. «Θέλαμε να παραμείνουμε παρόντες και προσβάσιμοι στους θαυμαστές και τους πελάτες μας. Η ομάδα έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο και δημιούργησε την Εικονική Έκθεση Αυτοκινήτων σε χρόνο ρεκόρ. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ευχόμαστε σε όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες μας να απολαύσουν την περιήγησή τους!»

Η θεματική περιήγηση «Alternative Drive» εστιάζει  σε ασυνήθιστα επιτεύγματα της μάρκας- όπως το αυτοκίνητο RAK 2 του 1928 που έσπασε το ρεκόρ με τη συμπαγή πυραυλική πρόωση στο πίσω τμήμα, ή τα πρωτοεμφανιζόμενα ηλεκτρικά πρωτότυπα όπως το Opel Impuls I του 1990 και τα οχήματα υδρογόνου, τα περισσότερα εκ των οποίων βασίζονται στο Zafira, από το Opel HydroGen 1 έως το 4.

Υπό τον τίτλο «Rally Racing», η Opel Classic παρουσιάζει, πάντα με εικονικό τρόπο, επιτυχημένα αυτοκίνητα που συμμετείχαν σε αγώνες ράλι. Τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά είναι τα αυτοκίνητα των Walter Röhrl ( Πρωταθλητής Ευρώπης το 1974 με Opel Ascona και Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1982 με Opel Ascona 400) και Jochi Kleint, (Πρωταθλητής Ευρώπης το 1979 με Opel Ascona). Επιπλέον, παρουσιάζεται το μοναδικό Opel Kadett 4×4,  ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και χρησιμοποιήθηκε στο Ράλι Παρίσι-Ντακάρ. Το στίγμα των σημερινών εξελίξεων δίνει το Opel ADAM R2, τέσσερις φορές Πρωταθλητής στο European Junior Championship από το 2015 έως το 2018 και το ολοκαίνουργιο Opel Corsa-e Rally ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αγώνες ράλι.

Η τρίτη θεματική περιοδεία, η «Roaring Twenties», μας οδηγεί σε μία περίοδο άκρατου εφευρετικού πνεύματος που έδωσε το έναυσμα για το κυνήγι παγκόσμιων ρεκόρ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δημιουργήθηκαν αγωνιστικά ποδήλατα, μοτοσικλέτες-πύραυλοι, ακόμη και αεροπλάνα. Επιπλέον, η γραμμή συναρμολόγησης ήταν ο νέος και πιο αποδοτικός τρόπος για την κατασκευή οχημάτων, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των τιμών για τους πελάτες, γεγονός που με τη σειρά του κατέστησε αυτοκίνητα όπως το Opel «Laubfrosch» προσιτά σε πολλούς.

Αυτή η ιστορία συνεχίζεται στην Περιήγηση No. 4: «Mobility for Millions». Μετά το Opel «Doktorwagen» και το «Laubfrosch», ήταν κυρίως τα συμπαγή μοντέλα της εταιρίας, αυτά με τα οποία εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μυήθηκαν στην κινητικότητα. Το πρώτο Kadett παρουσιάστηκε πριν από 85 χρόνια, και ακολούθησαν δέκα γενιές Kadett και Astra. Στο τέλος του τρέχοντος έτους η Opel θα παρουσιάσει το νέο Astra, το οποίο εξηλεκτρίζεται για πρώτη φορά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!