Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό σκίτσο της Porsche

Η Porsche Γερμανίας πραγματοποιεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα με ψηφιακά αντικείμενα που δεν μπορούν να αντιγραφούν, γνωστά ως NFT

Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό σκίτσο της Porsche

Η Porsche Γερμανίας πραγματοποιεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα με ψηφιακά αντικείμενα που δεν μπορούν να αντιγραφούν, γνωστά ως NFT

Μέχρι τις 6 Αυγούστου 2021, συλλέκτες και «φίλοι» της Porsche θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν σε δημοπρασία ένα αποκλειστικό σκίτσο σχεδιασμένο από τον Peter Varga, Διευθυντή του τμήματος Exterior Design της μάρκας, μέσω της αμερικανικής πλατφόρμας SuperRare. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μοναδικού σκίτσου είναι ότι θα προσφέρεται σε ψηφιακή και φυσική μορφή, ενώ τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Viva con Agua».

Η πρώτη δραστηριότητα NFT (non-fungible tokens) της εταιρείας υποστηρίζεται από τη θυγατρική Porsche Digital και την νεοσύστατη τεχνολογική start-up Fanzone ως πλατφόρμα NFT για κάρτες ψηφιακών συναλλαγών.

«Με την πρωτοβουλία NFT, αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά το πρωτοποριακό πνεύμα που χαρακτηρίζει την Porsche, με το οποίο εισερχόμαστε σε νέα εδάφη», λέει ο Alexander Pollich, CEO της Porsche Deutschland. «Με το NFT, απευθυνόμαστε στους υπάρχοντες πελάτες της Porsche, οι οποίοι είναι συχνά παθιασμένοι συλλέκτες, καθώς και σε καινούριες, νεότερες ηλικιακά ομάδες, με μεγάλη εξοικείωση στις ψηφιακές τάσεις. Αυτό που είναι επίσης ιδιαίτερα ευχάριστο για μένα είναι το γεγονός ότι η πρωτοβουλία για το έργο αναπτύχθηκε στις εσωτερικές διαδικασίες καινοτομίας της εταιρίας και εφαρμόστηκε μέσα σε λίγους μήνες».

«Το να σχεδιάσω ένα σκίτσο, το οποίο στη συνέχεια διατεθεί στο διαδίκτυο ως ψηφιακό αντικείμενο, ήταν μια εντελώς νέα εμπειρία για μένα», λέει ο Peter Varga, Διευθυντής του τμήματος Exterior Design στην Porsche. «Το σκίτσο συνδυάζει το Taycan Cross Turismo με το 911. Συνδέει τη σχεδιαστική γλώσσα  του εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου μας με αυτή του νεότερου μέλους της γκάμας μας. Ανυπομονώ να δω την ανταπόκριση που θα έχει το σχέδιο μου μεταξύ των συμμετεχόντων στη δημοπρασία».

Τα NFT βασίζονται στην τεχνολογία blockchain και σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο. Αυτό σημαίνει ότι ένα NFT αντιπροσωπεύει την ψηφιακή ιδιοκτησία ενός μοναδικού αντικειμένου. Τα ψηφιακά αγαθά μπορούν να αποθηκευτούν, να πωληθούν ή να χρησιμοποιηθούν σε εμπορικές συναλλαγές ενός virtual wallet. Μέχρι στιγμής, τα NFT έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως στον τομέα της κρυπτογραφικής τέχνης και για ψηφιακές συλλογές.

Η Porsche πραγματοποιεί το έργο μαζί με την Fanzone. Η εταιρεία Forward31, θυγατρική της Porsche Digital GmbH, ίδρυσε την star-up στο Βερολίνο τον περσμένο Ιούνιο. Η νέα εταιρεία διαχειρίζεται μια διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία οι φίλοι της μάρκας μπορούν να συλλέγουν και να ανταλλάσσουν κάρτες ψηφιακών παικτών ως NFT και να επωφελούνται από την αύξηση της αξίας τους . Το Fanzone χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για να διασφαλίσει τη σπανιότητα και την ταυτότητα των αντικειμένων του συλλέκτη.

Η «Viva con Agua» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στο Αμβούργο το 2006 και έχει δεσμευτεί να παρέχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, αποχέτευση και υγιεινή. Για το σκοπό αυτό, ο οργανισμός υποστηρίζει έργα ύδρευσης παγκοσμίως, όπως για παράδειγμα στην Ουγκάντα και τη Νότια Αφρική. Το όραμα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού είναι «water for all – all for water». Τα έσοδα του «Viva con Agua» προέρχονται συχνά από δημοπρασίες τέχνης εκτός από τις παραδοσιακές δωρεές.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!