Το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο (video)

Όταν οι ταχύτητες είναι τόσο μεγάλες, η διαφορά που αναδεικνύει το νικητή μπορεί να είναι και μόλις 0,03 δλ., όσο αυτή που έχει το Pininfarina Battista από το Rimac Nevera.

Ο ανταγωνισμός για μια θέση στην κορυφή της κατάταξης των ταχύτερων αυτοκινήτων στον κόσμο είναι μικρός, αλλά έντονος τα τελευταία χρόνια. Η διαφορά που χωρίζει τον πρώτο από τον δεύτερο μπορεί να είναι εκατοστά του δευτερολέπτου, όπως και στην πιο πρόσφατη περίπτωση του νέου ρεκόρ.

Αναφερόμαστε σε μόλις 0,03 δλ. σε διαδικασία επιτάχυνσης από στάση μέχρι το ένα τέταρτο του μιλίου. Πιο συγκεκριμένα το Pininfarina Battista έκανε χρόνο 8,55 δλ. σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο που του χάρισε τη θέση του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο, αφήνοντας πίσω του το Rimac Nevera (8,58 δλ.), που μέχρι πρότινος είχε το ρεκόρ.

Παράλληλα, το αμιγώς ηλεκτρικό Pininfarina Battista κάλυψε το μισό μίλι σε μόλις 13,38 δλ. στις εγκαταστάσεις Natrax στο Indore της Ινδίας. Εκεί όπου σημειώθηκαν δύο ακόμα ρεκόρ. Με οδηγό τον Ινδό δημοσιογράφο του ειδικού Τύπου Hormazd Sorabjee, το Battista σημείωσε μέγιστη ταχύτητα 358,03 χλμ./ώρα μέσα στην πίστα, που είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα επί ινδικού εδάφους.

Επίσης, η Renuka Kirpalani με ταχύτητα 357,1 χλμ./ώρα έγινε η ταχύτερη γυναίκα οδηγός από την Ινδία στον κόσμο. Να σημειώσουμε ότι αυτά τα τέσσερα ρεκόρ, δεν επικυρώθηκαν από το Guinness, αλλά από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ινδίας, η οποία συνεργάζεται με την FIA.

Δείτε επίσης τη δοκιμή του Pininfarina Battista των 1.900 ίππων

Το Pininfarina Battista που χρησιμοποιήθηκε δεν είχε κάποιες βελτιώσεις σε σχέση με το εργοστασιακό. Εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες απόδοσης 1.900 ίππων και 2.300 Nm ροπής, πατώντας πάνω σε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2R, τα οποία είναι διαθέσιμα και στην εργοστασιακή μορφή του αυτοκινήτου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!