Fortissimo: Ντουέτο για πιάνο και μονοθέσιο F1

H ομάδα της Alfa Romeo στη Formula 1 συνεργάστηκε με τον καταξιωμένο πιανίστα Vincent Corver, για δημιουργία μιας μοναδική μουσική σύνθεση, η οποία περιέχει ηχητικά sample από το φετινό μονοθέσιο.

Η ομάδα Formula 1 της Alfa Romeo γιόρτασε μια αξέχαστη σεζόν κυκλοφορώντας ένα μοναδικό μουσικό κομμάτι, το οποίο συνέθεσε και ερμήνευσε ο καταξιωμένος πιανίστας Vincent Corver και περιλαμβάνει ηχητικά sample από το μονοθέσιο το οποίο αγωνίστηκε στη φετινή σεζόν, την C42. Το κομμάτι συνοδεύεται από ένα βίντεο που δείχνει, σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ένα εν κινήσει μονοθέσιο F1 δίπλα σε ένα Steinway πιάνο με ουρά. Το εγχείρημα σηματοδοτεί την 30ή χρονιά στη Formula 1 των ομάδων που διοικούνται από την Sauber και την κατάκτηση της 6ης θέσης στην τελική βαθμολογία του φετινού Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα με έδρα το Hinwil εδώ και μια δεκαετία.

Στη μουσική σύνθεση, με τίτλο «Fortissimo» ένας μουσικός όρος που μεταφράζεται ως «πολύ γρήγορα» ή «πολύ δυνατά», ο συνθέτης Vincent Corver μετέφερε τον παραλληλισμό μεταξύ της τεχνολογίας του μονοθεσίου της ομάδας της Formula 1 και της ροής του ήχου που δημιουργεί το πιάνο. Sample του κινητήρα της C42 και της λειτουργίας του γκαράζ μετέτρεψε το μονοθέσιο σε μουσικό όργανο, και η ομάδα έγινε μέρος της σύνθεσης. Το αποτέλεσμα, ένα συναρπαστικό μουσικό έργο, είναι κάτι περισσότερο από μια παρτιτούρα: είναι ένας διάλογος μεταξύ μονοθεσίου και πιάνου, καθώς τα δύο κυνηγούν το ένα το άλλο γύρω από την πίστα της Βαρκελώνης, όπου ηχογραφήθηκε η μουσική για πρώτη φορά.

Ο βραβευμένος πιανίστας, συνθέτης και παραγωγός, Vincent Corver, μπορεί να υπερηφανεύεται για μια καριέρα δύο δεκαετιών, κατά την οποία δημιούργησε μουσική για μάρκες, εκδηλώσεις και φεστιβάλ και εμφανίστηκε στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου. Ο γεννημένος στην Ολλανδία και εγκατεστημένος στην Ελβετία καλλιτέχνης είναι φανατικός οπαδός της Formula 1 και η συνεργασία του με την Alfa Romeo αποτελεί το πρώτο του βήμα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με έναν μοναδικό τρόπο.

Το «Fortissimo» κυκλοφόρησε σε συνδυασμό με μια ζωντανή εκτέλεση του κομματιού από τον Vincent Corver στην έδρα της ομάδας στο Hinwil, με κοινό που αποτελούνταν από υπαλλήλους της Sauber Motorsport και τις οικογένειές τους, για να τονίσει περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ της μουσικής και της πραγματικής καρδιάς της ομάδας: των ανθρώπων που εργάζονται για αυτήν. Το «Fortissimo» του Vincent Corver είναι διαθέσιμο ως single και επίσημο μουσικό βίντεο στα Apple Music, Spotify, Amazon Music και σε άλλες μεγάλες μουσικές πλατφόρμες από τη δισκογραφική εταιρεία Silent Beat Records.

Ο Vincent Corver δήλωσε: «Παρακολουθώ τη Formula 1 εδώ και πολύ καιρό και η Alfa Romeo είναι η τοπική μου ομάδα, οπότε ονειρευόμουν αυτή τη συνεργασία εδώ και χρόνια. Υπάρχει μια συγγένεια μεταξύ ενός πιάνου με ουρά και ενός αυτοκινήτου F1: και τα δύο είναι εξαιρετικά πολύπλοκα συστήματα, στα οποία κάθε μέρος συμβάλλει στο σύνολο για να δημιουργηθεί κάτι ξεχωριστό. Ως εκ τούτου, ήξερα ότι θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο στοιχεία για να δημιουργήσουμε κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ πριν. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, που μας έφερε κοντά, και είναι συναρπαστικό να βλέπουμε αυτό το όμορφο μουσικό έργο να έρχεται τώρα στο φως».

Ο Frederic Vasseur, CEO και επικεφαλής της ομάδας της Alfa Romeo δήλωσε: «Η Formula 1 έχει παγκόσμια εμβέλεια και η ομάδα μας έχει βιώσει μια αύξηση του ενδιαφέροντος από πεδία μακριά από το παραδοσιακό μας κοινό. Είναι μια ευκαιρία να προσεγγίσουμε νέους κόσμους και μας άρεσε πολύ που συνεργαστήκαμε με τον Vincent σε αυτό το έργο. Το όραμά του για έναν διάλογο μεταξύ του μονοθεσίου και του πιάνου είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, και ο τρόπος με τον οποίο ενσωμάτωσε τους ήχους της C42 και του πληρώματός μας στη μουσική του, μας κάνει να νιώθουμε μέρος αυτού του έργου. Για εμάς, οι αγώνες είναι τέχνη και τώρα, η τέχνη έρχεται στους αγώνες».

F1 - Guanyu Zhou (Alfa Romeo), GP Άμπου Ντάμπι 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!