MotorOne Minute: Ρεκόρ ταχύτητας για το Rimac Nevera (video)

Το ηλεκτρικό hypercar, Rimac Nevera, πήρε τον τίτλο του ταχύτερου EV στον κόσμο, σημειώνοντας την τελική των 412 χλμ./ώρα.

Το Rimac Nevera πήρε επίσημα τον τίτλο του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής, σημειώνοντας την τελική των 412 χλμ./ώρα στη γερμανική πίστα Pepenburg. Η τελευταία έχει μήκος 4 χιλιομέτρων με δύο μεγάλες ευθείες, οι οποίες βοήθησαν για να αναπτύξει το Nevera την υψηλή τελική ταχύτητα. Για την καταγραφή του ρεκόρ χρησιμοποιήθηκε ένα Racelogic V-Box.

Στο τιμόνι του ισχυρού μοντέλου βρέθηκε ο Miro Zrncevic, επικεφαλής οδηγός των δοκιμών της κροατικής φίρμας, ο οποίος κατάφερε να βγει από την κεκλιμένη στροφή με ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Να σημειωθεί ότι τα ελαστικά του hypercar ήταν τα αγωνιστικά Michelin Cup 2 R.

Μπορεί το Rimac Nevera να φτάνει την τελική των 412 χλμ./ώρα, αλλά η μέγιστη ταχύτητα για τους 150 αγοραστές του μοντέλου (τόσα είναι και οι συνολικές μονάδες του αυτοκινήτου) περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 352 χλμ./ώρα.

Να θυμίσουμε ότι το Rimac Nevera εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.941 ίππων και 2.360 Nm ροπής. Η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 1,97 δευτερόλεπτα και για το 0-300 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 9,3 δευτερόλεπτα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!