WRX – Nurburgring: 8 στα 10

Ο Πρωταθλητής Johan Kristoffersson, κατέκτησε την 8η νίκη του σε 10 αγώνες, καθώς ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν του WRX.

Ο τελευταίος γύρος του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross διεξήχθη στη θρυλική πίστα του Nurburgring, και τα βλέμματα τράβηξε στο ντεμπούτο της μία μεταποιημένη, κλασική Lancia Delta Evo-e, στα χέρια του 44χρονου Γάλλου Guerlain Chicherit, 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ελεύθερου σκι, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το πρώτο «backflip» 360 μοιρών με αυτοκίνητο χωρίς υποβοήθηση στον κόσμο.

Στον πρώτο αγώνα του 1ου Heat όμως, ο Kevin Hansen ώθησε τη Lancia του Chicherit στον τοίχο και η ορμή της πρόσκρουσης ξεπέρασε το ανώτατο όριο πέραν του οποίου επιβάλλεται αφαίρεση και έλεγχος της μπαταρίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα ο Γάλλος να χάσει τους αγώνες του 2ου και 3ου Heat.

Στον 2ο αγώνα του Heat 2, o Anton Marklund με το Seat Ibiza αποφάσισε την τελευταία στιγμή να πάρει το τζόκερ του και εμβόλισε το Volkswagen του Gustav Bergstrom, o οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο Marklund αποκλείστηκε από το αποτέλεσμα του αγώνα, στον οποίο ο Johan Kristofferson υποχώρησε για να χαρίσει τη νίκη στον team-mate του, Ole-Christian Veiby, που έκανε το 2 στα 2, έχοντας επικρατήσει και στον 1ο αγώνα του Heat 1.

Ο Veiby όμως είχε έναν επεισοδιακό (2o) αγώνα στο 3o Heat, όπου συγκρούστηκε με τον Kevin Hansen στην πρώτη στροφή, γεγονός που επέτρεψε στην 22χρονη Klara Andersson να τεθεί επικεφαλής και να κερδίσει την πρώτη της νίκη σε αγώνα Heat στην πορεία της στο WRX. O Veiby είχε και μία επαφή με τον τοίχο.

Στην εκκίνηση του 1ου αγώνα πρόκρισης, ο Kevin Hansen προσπάθησε να κλείσει τον Johan Kristofferson, ο οποίος απάντησε με μια βίαιη κίνηση στο τιμόνι του, η οποία ώθησε το Peugeot του συμπατριώτη του στην εξωτερική της πρώτης στροφής και τον έριξε στην τελευταία θέση. Η Klara Andersson παραλίγο να κερδίσει ξανά, αλλά ένα λάθος στην έξοδο της διαδρομής τζόκερ επέτρεψε στον Kristofferson να περάσει επικεφαλής για να κατακτήσει τη νίκη, αν και δεν ήταν ευχαριστημένος με τον Kevin Hansen.

Στον 1ο ημιτελικό, ο Kristofferson επικράτησε του Kevin Hansen, ενώ στον 2ο ημιτελικό, ο Guerlain Chicherit με την Lancia είχε αρκετές συγκρούσεις στις πρώτες στροφές, έως ότου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με αστοχία στην εμπρός ανάρτηση. Παρότι η Klara Andersson κέρδισε την πρόκρισή της στον τελικό, η ομάδα της CED προτίμησε να βάλει τον Niclas Gronholm στη θέση της, για να διεκδικήσει την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών.

Ο Φινλανδός κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση στην εκκίνηση, αλλά ο Kevin Hansen, έχοντας κάνει νωρίς τον τζόκερ γύρο του, κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Gronholm, εξασφαλίζοντας την 3η θέση στο Πρωτάθλημα για 1 μόλις βαθμό. Μπροστά όμως, κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να απειλήσει τον Johan Kristofferson, o οποίος σημείωσε την 8η νίκη του στους 10 φετινούς αγώνες του Πρωταθλήματος WRX.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!