WRX – Βαρκελώνη: 5ος τίτλος για τον Johan Kristoffersson

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το διπλό αγώνα του WRX στην πίστα της Βαρκελώνης, όπου ο Johan Kristoffersson στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rallycross για 5η φορά.

O 8ος και ο 9ος γύρος του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross διεξήχθησαν στην πίστα της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Στον πρώτο αγώνα, ο Timmy Hansen κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη στο WRX, την οποία περίμενε πολύ καιρό.

Στον πρώτο αγώνα πρόκρισης, ο Hansen είχε μια πολύ σκληρή μάχη με τον Johan Kristofferson, η οποία κατέληξε σε σύγκρουση, με το Volkswagen του δεύτερου να γυρίζει. Ο Hansen διέσχισε τη γραμμή τερματισμού πρώτος, αλλά δέχθηκε ποινή 3 δλ. για το συμβάν.

Στον άλλο προκριματικό, ο Kevin Hansen εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Niclas Gronholm για να επικρατήσει. O Kristofferson πήρε στον ημιτελικό την pole position για τον τελικό, όπου συγκρούστηκε με τον Kevin Hansen στην πρώτη στροφή. Αυτό άφησε τον Timmy Hansen ελεύθερο να επιβληθεί του Gronholm και να πάρει τη νίκη.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν επέτρεψε στον Kristoffersson να πανηγυρίσει τον τίτλο, αλλά ο 33χρονος Σουηδός είχε μία ακόμη ευκαιρία να τα καταφέρει την επόμενη ημέρα και δεν την άφησε να του ξεφύγει.

Στον πρώτο προκριματικό αγώνα, τα δύο Volkswagen των Kristoffersson και Ole-Christian Veiby στρίμωξαν τον Kevin Hansen στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα το Peugeot του Σουηδού να χτυπήσει στην εσωτερική μπαριέρα.

Στο δεύτερο ημιτελικό, θεαματικό ήταν το σώσιμο του Kevin Hansen στην πρώτη στροφή, σε ένα σύννεφο καπνού, καθώς διατήρησε το πόδι στο πάτωμα έπειτα από την επαφή που είχε, έχοντας «κλείσει την πόρτα» από την εξωτερική. Ο Hansen συγκρούστηκε με τον Veiby και στην τελευταία στροφή του αγώνα.

Ο Johan Kristoffersson όμως ήταν ασταμάτητος. Αήττητος σε κάθε αγώνα που συμμετείχε, έκανε μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της καριέρας του, για να επικρατήσει και στον τελικό, και να κατακτήσει τον 5ο του τίτλο Rallycross, τον πρώτο σε αυτή τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική εποχή του σπορ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!