MotorOne Minute: Suzuki S-Cross (video)

Τολμηρό, άνετο, με υβριδική τεχνολογία και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε τερέν, χάρη στο σύγχρονο σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP.

Πώς γίνεται λοιπόν το νέο Suzuki S-Cross να μην αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση SUV της αγοράς;

Το νέο Suzuki S-Cross είναι το καλύτερο οικογενειακό SUV, το οποίο ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της ιαπωνικής φίρμας, ενώ διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία κίνησης. Με το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του με 4 διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Auto, Sport, Snow και Lock).

Προηγμένη υβριδική τεχνολογία

Το νέο Suzuki S-Cross εφοδιάζεται με ένα σύγχρονο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,4 λίτρων που συνδυάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα για βέλτιστη αποδοτικότητα, χαμηλές εκπομπές ρύπων και κατανάλωση. Παράλληλα, προσφέρεται και με το Strong Hybrid σύστημα, που συνδυάζει ένα νέο κινητήρα 1,5 λίτρων με μία μονάδα γεννήτριας κινητήρα (Motor Generator Unit, MGU) και κιβώτιο αυτόματης αλλαγής σχέσεων (Auto Gear Shift, AGS). Υποστηρίζει δυνατότητα υβριδικής οδήγησης και ηλεκτρικής οδήγησης (με ανενεργό το θερμικό κινητήρα) για χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Άνεση και ευρυχωρία

Η άνεση κυριαρχεί, με τα ειδικά μελετημένα αναπαυτικά καθίσματα του S-Cross να έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι και πέντε ενήλικες με όλες τους τις αποσκευές, που μπορεί να φτάνουν τα 430 λίτρα σε όγκο.

Επιπλέον, χάρη στη μετακινούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων, παρέχεται η δυνατότητα οι πίσω επιβαίνοντες να ρυθμίζουν τη θέση και να απολαύσουν έξτρα άνεση, ενώ παράλληλα, να διευρύνουν τον όγκο του χώρου αποσκευών στα 440 λίτρα. Η τιμή αυτή εκτινάσσεται στα 665 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, που έχουν τη δυνατότητα διαχωρισμού κατά 60:40, ενώ ο μέγιστος όγκος ανέρχεται στα 1.230 λίτρα. Ανάλογα, πολλές είναι η πρακτικές θήκες στο εσωτερικό του νέου S-Cross, που δίνουν λύσεις στη μεταφορά αντικειμένων της καθημερινότητας.

Δείτε τις τιμές του Suzuki S-Cross εδώ

Νέα γενιά Audio Display

Η μίνιμαλ προσέγγιση συνδυάζεται αρμονικά με τη σύγχρονη τεχνολογία, όπως αυτή υποστηρίζεται από τις ψηφιακές οθόνες στον πίνακα οργάνων και στο σύστημα πολυμέσων. Η πρώτη με διάσταση 4,2 ιντσών φωλιάζει ανάμεσα στα όμορφα αναλογικά όργανα του ταχύμετρου και του στροφόμετρου, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Η κεντρική οθόνη, ψηλά και εργονομικά τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί, έχοντας διάσταση 7 ιντσών στις εισαγωγικές εκδόσεις GL και GL+ και 9 στην ανώτερη GLX.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί από τη Suzuki στον τομέα της ασφάλειας του νέου S-Cross. Αυτό εξοπλίζεται με το σύστημα Suzuki Safety Support που είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις και περιλαμβάνει μια σειρά υποσυστημάτων που καθιστούν άνετη και ασφαλή την οδήγηση του ιαπωνικού SUV.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!