Extreme E – Antofagasta: Νίκη των Loeb/Gutierrez για την Χ44

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Copper X-Prix της Extreme E, όπου ο Sebastien Loeb και η Cristina Gutierrez κατέκτησαν την πρώτη φετινή νίκη της X44, της ομάδας του Lewis Hamilton.

O 4ος και προτελευταίος γύρος της σεζόν του Πρωταθλήματος Raid με ηλεκτρικά οχήματα, Extreme E, πραγματοποιήθηκε στη Χιλή. Στο X-Prix Χαλκού στην Antofagasta, o ζωντανός θρύλος του WRC, Sebastien Loeb μαζί με την team-mate του στην X44, Cristina Gutierrez, κληρονόμησαν τη νίκη.

Τη γραμμή του τερματισμού είχε περάσει πρώτο το πλήρωμα των Tanner Foust και Emma Gilmour της McLaren, αλλά δέχθηκε δύο ποινές, επειδή έριξε κάτω σημαίες που σηματοδοτούν τη διαδρομή. Τα πληρώματα της X44 και McLaren είχαν μία συναρπαστική μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στην απαιτητική πίστα, αλλά οι ποινές της McLaren την έριξαν στην 5η θέση.

Το πλήρωμα των Carlos Sainz και Laia Sanz ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε το πλήρωμα της ABT Cupra, με τους Nasser Al-Attiyah και Klara Andersson. Το πλήρωμα της Rosberg X Racing, του Πρωταθλητή της F1 Nico Rosberg, με τον Πρωταθλητή του WRΧ, Johan Kristoffersson, και την Mikaela Ahlin-Kottulinsky, δεν κατάφερε να συμμετάσχει στον τελικό, λόγω προβλήματος στο λογισμικό του αυτοκινήτου τους.

Το πλήρωμα της Rosberg X Racing εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία, αλλά η απουσία του από τον τελικό έφερε την X44 και τους Loeb/Gutierrez σε απόσταση αναπνοής 2 βαθμών (68-66), ενώ στην 3η θέση, βρίσκεται η ομάδα του (πατέρα) Carlos Sainz με 60 βαθμούς, με μόλις έναν αγώνα (στην Ουρουγουάη) να απομένει για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Extreme E - Copper X-Prix

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!