WRX – Montalegre: Όλα τα σερί τελειώνουν

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το διπλό γύρο του WRX στην Πορτογαλία, όπου το σερί νικών του Johan Kristoffersson έλαβε τέλος, με τον Niclas Groholm να κατακτά την παρθενική του νίκη και την Klara Andersson να γίνεται η πρώτη γυναίκα που ανεβαίνει στο βάθρο.

O 4ος και ο 5ος γύρος του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross διεξήχθη στην Montalegre της Πορτογαλίας. Το ερώτημα όλων ήταν αν θα μπορούσε κάποιος να σταματήσει το σερί νικών του 33χρονου Σουηδού 4 φορές Πρωταθλητή του θεσμού, Johan Kristoffersson, ο οποίος είχε επικρατήσει σε όλους τους αγώνες που είχαν διεξαχθεί φέτος.

Στον τελικό της πρώτης ημέρας του διπλού γύρου στο Montalegre η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς στην πίστα που το 2015 ανέβηκε για πρώτη φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάρθου ενός αγώνα WRX, ο Kristoffersson συνέχισε το φετινό σερί νικών. Η ομάδα που φέρει το όνομά του σημείωσε επίσης το «1-2», καθώς ο Ole-Christian Veiby ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, παρότι μία αστοχία ελαστικού τον είχε στείλει το Νορβηγό στις μπαριέρες αμέσως μετά τον τερματισμό του 1ου Heat.

Οι ζημιές στο Volkwagen Polo του Veiby ήταν τόσο μεγάλες που ο Δανός δεν συμμετείχε στον 2ο Heat και τον αγώνα πρόκρισης. Σε αυτόν, ο Kristoffersson είχε διπλή αστοχία ελαστικών που δεν του επέτρεψε να τερματίσει, ωστόσο με τις συμμετοχές να είναι λίγες, προκρίθηκε στα ημιτελικά. Τόσο ο Kristoffersson όσο και ο Veiby κέρδισαν τον ημιτελικό που συμμετείχαν και έκαναν το «1-2» στον τελικό.

Στον 1ο και το 2ο Heat της δεύτερης ημέρας, ο Kristoffersson επικράτησε ξανά, ωστόσο στον αγώνα πρόκρισης που συμμετείχε, ο Kevin Hansen κατάφερε να προσπεράσει το συμπατριώτη του στην 9η στροφή. Ωστόσο, ένα λάθος του Hansen στο γύρο τζόκερ έφερε τον Kristoffersson και πάλι στην πρωτοπορία. Ωστόσο, ο Kevin Hansen δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, και κατάφερε να προσπεράσει ξανά το Volkswagen του Kristofferson και να πάρει τη νίκη.

Στον άλλο αγώνα πρόκρισης, ο μεγάλος αδερφός του Kevin, Timmy Hansen πήρε τη νίκη με ευκολία. Στον ημιτελικό που συμμετείχε, ο Kevin Hansen είχε επαφή με τον Niclas Gronholm και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με σπασμένη πίσω ανάρτηση, αφήνοντας τον 26χρονο γιο του Πρωταθλητή του WRC, Marcus Gronholm, να επικρατήσει.

Στον τελικό της δεύτερης ημέρας, ο Timmy Hansen τέθηκε επικεφαλής, ωστόσο με μία επιθετική βουτιά στην 1η στροφή του 2ου γύρου, ο Kristoffersson έστειλε το Peugeot 208 του συμπατριώτη του στην αμμοπαγίδα. Ο Kristoffersson πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, ακριβώς μπροστά από τον Gronholm, αλλά δέχθηκε ποινή 10 δλ., γεγονός που χάρισε τη νίκη στον 26χρονο Νορβηγό.

Είναι η πρώτη νίκη του 26χρονου Niclas Gronholm στο WRX, που οδηγεί το PWR RX1e. Στη 2η θέση για δεύτερη φορά μέσα στο διήμερο κατετάγη o team-mate του Kristoffersson, Ole-Christian Veiby, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε η team-mate του Gronholm, η 22 ετών Σουηδέζα Klara Andersson, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του WRX που ανεβαίνει στο βάθρο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!