Παρακολουθήστε ζωντανά το Silverstone Classic

Δείτε σε απευθείας μετάδοση από την Αγγλία τις πολυάριθμες δραστηριότητες της εκδήλωσης Silverstone Classic που γιορτάζει το παρελθόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της αυτοκίνησης.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το φεστιβάλ του Silverstone Classic θα γιορτάσει το παρελθόν και το παρόν της Formula 1. Μονοθέσια από όλες τις εποχές της F1 θα ανεβάσουν στροφές στην πίστα του Silverstone, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν μια επίδειξη τελευταίας γενιάς μονοθεσίων.

Μονοθέσια των Alpine, Aston Martin, McLaren, Mercedes, Red Bull και Williams θα παραταχθούν τη συλλογή των 7 μονοθεσίων που οδήγησαν τον Lewis Hamilton στους τίτλους του στη Formula 1 θα βρίσκονται στο επίκεντρο του φεστιβάλ.

Στο Silverstone Classic θα παραταχθούν διάφορα grid με υποβλητικά αυτοκίνητα Grand Prix από τη δεκαετία του 1930 έως το τέλος της εποχής του θρυλικού V8 κινητήρα Cosworth DFV (1985), μια περίοδος που γέννησε θρυλικές βρετανικές ομάδες όπως η McLaren, η Tyrrell και η Williams.

Παράλληλα, θα εορταστεί και η ζωή και τα επιτεύγματα του Frank Williams, ιδρυτή της ομώνυμης ομάδας της Formula 1, o οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο, σε ηλικία 79 ετών. Η Williams κατέκτησε την πρώτη της νίκη (από τις 114) στη Formula 1 στην πίστα του Silverstone το 1979.

Tο Silverstone θα αντηχεί και πάλι τους υπέροχους ήχους των V8, V10 και V12 κινητήρων των μονοθεσίων της Formula 1 από τη δεκαετία του 1990, ενώ παράλληλα, θα υπάρχουν πολλά θρυλικά αυτοκίνητα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ που θα δώσουν το παρών, καθώς και αυτοκίνητα από αγώνες αντοχής και GT του παρελθόντος, που θα συμμετάσχουν σε 20 «ρετρό» αγώνες.

Κυριακή

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!