W Series – Le Castellet: Η κυριαρχία συνεχίζεται

Η Jamie Chadwick συνέχισε το σερί νικών της και στον αγώνα του του Paul για το γυναικείο Πρωτάθλημα μονοθεσίων W Series.

Ο 5ος γύρος του γυναικείου Πρωταθλήματος μονοθεσίων (προδιαγραφών Formula 3) W Series διεξήχθη στην πίστα του Paul Ricard, στο Le Castellet της Γαλλίας. H 24χρονη Βρετανίδα Jamie Chadwick είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στις κατακτήριες δοκιμές (για μόλις 11 χλστ. του δλ.), αλλά δέχθηκε ποινή 2 θέσεων διότι διέσχισε τη γραμμή που οριοθετεί την έξοδο του pit lane και εκκίνησε 3η.

Ωστόσο, μέχρι την 3η στροφή είχε τεθεί επικεφαλής του αγώνα, έπειτα από την κακή εκκίνηση της 2ης στο grid, Beitske Visser και το γεγονός ότι η Nerea Marti, που είχε κληρονομήσει την pole position, δεν είχε τη δυνατότητα να υπερασπιστεί την πρωτοπορία της από την επίθεση της Chadwick από την εξωτερική.

Λίγο πιο πίσω, ο αγώνας της Abbie Eaton έλαβε τέλος έπειτα από μερικά μόλις μέτρα, όταν προσπάθησε να προσπεράσει την Marta Garcia, που είχε κάνει κακή εκκίνηση. Η Ισπανίδα όμως κινήθηκε προς τα αριστερά και συγκρούστηκε με το μονοθέσιο της Eaton, το οποίο απογειώθηκε και υπέστη εκτεταμένες ζημιές όταν προσγειώθηκε, οδηγώντας σε άμεση εγκατάλειψη και την παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο αγώνας ξεκίνησε ξανά αλλά διακόπηκε και πάλι με παρέμβαση του SC έπειτα από τη σύγκρουση των Chloe Chambers και Emely de Heus. Στη δεύτερη επανεκκίνηση, η Visser κατάφερε να προσπεράσει την Chadwick στο πρώτο chicane, η Βρετανίδα όμως αντεπιτέθηκε και ανέκτησε την πρωτοπορία έως την 3η στροφή.

Η Belen Garcia απέσπασε τη 2η θέση από την Visser, αλλά η Chadwick ήταν αυτή που στέφθηκε νικήτρια για 7ο συνεχόμενο αγώνα. Η Βρετανίδα Πρωταθλήτρια των δύο προηγούμενων σεζόν στο W Series, έχει κυριαρχήσει και στο φετινό Πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει όλους τους φετινούς αγώνες.

W Series - Le Castellet

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!