Η Nissan εξελίσσει την παραγωγή της μέσω της τεχνολογίας MR

Τα γυαλιά μικτής πραγματικότητας (MR) βελτιστοποιούν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Ένα καυτό θέμα συζήτησης στην εποχή μας  είναι η εμφάνιση του μετασύμπαντος, του VR και άλλων τεχνολογιών που μας συνδέουν με τον εικονικό κόσμο.

Αυτές οι αναδυόμενες τεχνολογίες μας επιτρέπουν να βλέπουμε και να νιώθουμε πράγματα που δεν υπάρχουν, συγχωνεύοντας το ψηφιακό βασίλειο με τον πραγματικό κόσμο.

Η Nissan χρησιμοποιεί τώρα αυτού του είδους τις τεχνολογίες για εκπαίδευση σε ορισμένες γραμμές παραγωγής οχημάτων, όπως η τεχνολογία MR που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη γραμμή συναρμολόγησης e-powertrain.

Διαφορές μεταξύ τεχνολογιών VR, AR και MR

Πώς διαφέρουν λοιπόν οι διάφορες μορφές εναλλακτικής πραγματικότητας  VR, AR και MR; Υπάρχουν ορισμένες συγκεκριμένες διαφορές στον τρόπο που αυτοί οι εικονικοί κόσμοι αλληλεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο.

 Εικονική πραγματικότητα (VR)

Μέσω μιας φορητής συσκευής, όπως ένα ακουστικό, το VR επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν έναν εικονικό κόσμο, σε πρώτο πρόσωπο. Το VR χρησιμοποιείται ευρέως σε τομείς όπως η ψυχαγωγία, τα παιχνίδια και τα εικονικά ταξίδια.

 Επαυξημένη πραγματικότητα (AR)

Με το AR, ο πραγματικός κόσμος ουσιαστικά επαυξάνεται με τη σύνθεση ψηφιακού περιεχομένου στο οπτικό πεδίο του χρήστη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμπληρώσει πληροφορίες, ή να φέρει εικονικούς χαρακτήρες σε πραγματικό σκηνικό.  Το AR χρησιμοποιείται σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών smartphone και συστημάτων πλοήγησης.

 Μικτή πραγματικότητα (MR)

Το MR είναι ένας συνδυασμός VR και AR. Το MR διαθέτει συγχρονισμό μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αγγίζουν και να μετακινούν εικονικά αντικείμενα χρησιμοποιώντας τα χέρια τους.

Οι παραπάνω τεχνολογίες είναι γνωστές συλλογικά ως cross reality – εκτεταμένης πραγματικότητας – (XR).

Χρήση XR στη Nissan

Η Nissan χρησιμοποιεί τώρα το XR σε διάφορους τομείς. Το τμήμα σχεδιασμού το χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με τεχνικές κατασκευής μοντέλων από πηλό,  για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας διορθώσεων.

Η Nissan δημιούργησε επίσης πρόσφατα το Nissan Crossing , τον  χώρο εμπειρίας της μάρκας στην Ginza του Τόκιο, ως εικονική γκαλερί στο Metaverse.

Το 2019, η Nissan εισήγαγε την τεχνολογία Invisible-to-Visible (I2V) που επιτρέπει στους οδηγούς να προβλέπουν τι είναι μπροστά στο δρόμο, όπως τι βρίσκεται στο τέλος μιας στροφής ή πίσω από ένα κοντινό κτίριο. Διαδραστικό και φιλικό προς τον χρήστη, το σύστημα αυτό  έχει στόχο να βελτιώσει την ακρίβεια και την αξιοπιστία της αυτόνομης οδήγησης, μέσω της χρήσης υπηρεσιών καθοδήγησης στο αυτοκίνητο και εικονικών avatars.

Για τη Nissan, το ανθρώπινο δυναμικό της και τους πελάτες της, αυτές οι τεχνολογίες αντιπροσωπεύουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μέλλον.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!