RIMAC NEVERA @ SUPERCAR OWNERS CIRCLE

Το κροατικό hypercar αγωνίστηκε… εντός έδρας στη συγκέντρωση ιδιοκτητών που πραγματοποιήθηκε στην Κροατία

Το Supercar Owners Circle είναι ένα κλειστό club ιδιοκτητών υπεραυτοκινήτων, που πραγματοποιούν εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Στις αρχές Σεπτεμβρίου ήταν η σειρά να επισκεφθούν την Κροατία, οπότε δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Rimac.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε διαδρομή από το Ζάγκρεμπ έως την Αδριατική ακτή και επίσκεψη σε ορισμένα νησιά. Ανάμεσα στα 40 εντυπωσιακά αυτοκίνητα ήταν και τρεις Nevera, το ηλεκτρικό hypercar που θα κατασκευαστεί σε 150 αντίτυπα, με την τιμή του καθενός να ορίζεται στα 2 εκατ. ευρώ.

Η Nevera εφφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής. Από την Rimac έχει σχεδιαστεί και η μπαταρία των 120 kWh, ικανή να προσφέρει αυτονομία έως 550 χλμ. και να φθάσει από το 0 στο 80% της ενέργειάς της σε 19 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή 500 kW.
Η Rimac Automobili ιδρύθηκε το 2009 από τον Κροάτη Mate Rimac, με την φιλοδοξία να καταστεί ένας ανεξάρτητος κατασκευαστής ηλεκτρικών supercar. Πλέον, έχοντας συγχωνευτεί με την Bugatti, αναπτύσσει τα hypercars του μέλλοντος, τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!