Το ηλεκτρικό SUV από το Βιετνάμ που θέλει να κοντράρει την Tesla

Το VinFast VF e36, το ηλεκτρικό επταθέσιο SUV, αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες

Το ηλεκτρικό SUV από το Βιετνάμ που θέλει να κοντράρει την Tesla

Το VinFast VF e36, το ηλεκτρικό επταθέσιο SUV, αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες

Η βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία VinFast θα κάνει την είσοδό της στην αγορά της Δύσης (Ευρώπη και Βόρεια Αμερική) με το VF e36, την επταθέσια ηλεκτρική ναυαρχίδα της, που θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί το Tesla Model X. Το νέο αυτοκίνητο θα βρεθεί στην κορυφή μιας σειράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προορίζονται για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με τις παραδόσεις να αρχίζουν το 2022.

Το VF e36 (που αρχικά ονομαζόταν VF33), έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, μαζί με το μικρότερο VF e35. Για να κινεί το μήκους 5,12 μέτρων μοντέλο της, η εταιρεία έχει επιλέξει ένα σύστημα με δύο κινητήρες, που παράγουν συνδυαστική ισχύ 408 ίππων. Η μπαταρία, χωρητικότητας 106 kWh, υπόσχεται αυτονομία περίπου 560 χιλιομέτρων.

Το σχεδιασμό του μοντέλου έχει αναλάβει ο διάσημος ιταλικός οίκος Pininfarina. Εντυπωσιακή είναι η μπάρα LED που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, εμπρός και πίσω, δημιουργώντας ένα «V»  στο κέντρο, που παραπέμπει στο λογότυπο της VinFast. Έντονες γραμμές και χρωμιωμένες λεπτομέρειες ενισχύουν τη δυναμική εμφάνιση του μοντέλου.

Όπως το e35, έτσι και το VF e36 θα χρησιμοποιεί το infotainment της VinFast, με οθόνη 15,4 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Υπάρχουν ελάχιστα παραδοσιακά χειριστήρια, αφού το ραδιόφωνο και ο κλιματισμός ελέγχονται από την οθόνη αφής και δεν υπάρχει πίνακας οργάνων. Θα υπάρχει όμως γυάλινη πανοραμική οροφή και ατμοσφαιρικός φωτισμός, μαζί με μια σειρά αισθητήρων που επιτρέπουν την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!