Citroen Ami: Επόμενη στάση η Μ. Βρετανία

Το μικρό ηλεκτρικό όχημα πόλης, που συμμετέχει και σε πρωτοβουλία βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα, γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια

Citroen Ami: Επόμενη στάση η Μ. Βρετανία

Το μικρό ηλεκτρικό όχημα πόλης, που συμμετέχει και σε πρωτοβουλία βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα, γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια

Από την περασμένη άνοιξη, το Citroen Ami είναι διαθέσιμο, πέρα από την Γαλλία, στην Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο. Πρόσφατα άρχισε η διάθεση του στην Πορτογαλία και από την άνοιξη του 2022 θα αρχίσει η εισαγωγή του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Ami θα μπορούν να προχωρήσουν σε παραγγελία, καταβάλλοντας προκαταβολή 250 λιρών.

Η βασική τιμή του Ami στη Γαλλία έχει οριστεί στα 6.990 ευρώ και στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα κοστίζει περίπου 7.000 ευρώ μαζί με την έκπτωση από την κρατική επιδότηση.

Το μίνι ηλεκτρικό πόλης είναι μια ευέλικτη λύση κινητικότητας για ένα ή δύο άτομα. Με μήκος 2,41 μέτρα, πλάτος 1,39 μέτρα και βάρος 485 κιλά, το Ami φορτίζει σε τρεις ώρες και έχει μέγιστη αυτονομία 75 χιλιομέτρων. Ήδη το μοντέλο έχει φτάσει σε περισσότερους από 9.000 πελάτες στην Ευρώπη και πλέον υπάρχει και σε επαγγελματική έκδοση, με το My Ami Cargo το οποίο αντί του καθίσματος του συνοδηγού, έχει έναν αποθηκευτικό χώρο 400 λίτρων.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Citroen Ami

Το Ami συχνά χρησιμοποιείται από οικογένειες που μένουν σε προάστια για να εξυπηρετεί όλα τα μέλη της οικογένειας στις μετακινήσεις τους στο κέντρο των μεγάλων πόλεων. Είναι μια σύγχρονη επιλογή, συμβατή με τα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις της μικροκινητικότητας, που το 85% των πελατών δηλώνει ότι θα συνιστούσε σε κάποιον δικό τους άνθρωπο.

Για τις εταιρείες, το Ami είναι μια χρήσιμη προθήκη στο στόλο τους, που συμβάλλει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, με πολύ μικρό κόστος χρήσης. Πέρα από τις πέντε χώρες στις οποίες ήδη υπάρχει και το Ηνωμένο Βασίλειο που θα φτάσει σύντομα, το Ami συμμετέχει σε πρωτοβουλίες βιώσιμης κινητικότητας στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Χάλκη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!