SUZUKI: Ένα SUV για κάθε ανάγκη

Με πλούσια γκάμα SUV, ικανή να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη και σε όλες τις κατηγορίες, η SUZUKI είναι αναμφίβολα ο ηγέτης της κατηγορίας.

SUZUKI: Ένα SUV για κάθε ανάγκη

Με πλούσια γκάμα SUV, ικανή να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη και σε όλες τις κατηγορίες, η SUZUKI είναι αναμφίβολα ο ηγέτης της κατηγορίας.

Με ηγετική θέση στην κατηγορία των SUV, η SUZUKI, έχει την πλουσιότερη γκάμα, με ένα μοντέλο σε κάθε κατηγορία, που την καθιστά την πιο ολοκληρωμένη μάρκα στα οχήματα ελευθέρου χρόνου.

Τα πέντε από τα επτά μοντέλα που διαθέτει στη γκάμα της είναι SUV, ενώ αυτά διανέμονται σε όλες τις υποκατηγορίες μεγέθους, από το IGNIS, το A-SUV πόλης, στον ηγέτη των B-SUB, το VITARA και μετά στο οικογενειακό C-SUV, το νέο S-CROSS, έως και το μεγάλο D-SUV, με την κορυφαία Plug-in Hybrid τεχνολογία, το ACROSS, με το εμβληματικό JIMNY, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά ως επαγγελματικό, να ολοκληρώνει την παλέτα.

Όλα τους με ξεχωριστές αρετές, που θα καθιστούν, ολοκληρωμένα, όσο και ελκυστικά, ικανά να καλύψουν κάθε ανάγκη, προσφέροντας στο πακέτο τους, υβριδική τεχνολογία, αλλά και την εξελιγμένη τετρακίνηση για την οποία η SUZUKI καθιερώθηκε στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού, ως η πλέον ικανή εταιρεία, με τα πιο αποτελεσματικά μοντέλα, τόσο εκτός δρόμου, όσο και εντός, fun to drive χαρακτήρα, αλλά και εξαιρετική χρηστικότητα.

Μια απλή ματιά στη γκάμα της SUZUKI είναι σίγουρο ότι θα σε κάνει να δεις τα SUV με άλλο μάτι. Γιατί η ιαπωνική εταιρεία, δίνει μεγάλη έμφαση στη διαφορετικότητα, όπως μπορείς να διαπιστώσεις και από τα μοντέλα της, τα οποία ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα της αγοράς, αλλά και μεταξύ τους. Τόσο σε σχεδίαση, όσο και σε φιλοσοφία, με έντονη προσωπικότητα και πολυσχιδή χαρακτήρα, που τα καθιστά ξεχωριστά, αλλά και τόσο ίδια όσον αφορά τις αξίες.

SUZUKI IGNIS

Το απόλυτο SUV πόλης. Ο προσδιορισμός αφορά μόνο την κατάταξή του σε κατηγορία, αφού το μικρό IGNIS, με την ξεχωριστή σχεδίαση, σε κερδίζει με την άνεση που προσφέρει στην καθημερινότητα. Κάνει τις αστικές μετακινήσεις παιχνιδάκι, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις διαστάσεις του, αφού θα χωρέσει να παρκάρει, εκεί όπου οι άλλοι θα προσπεράσουν.

Εφοδιάζεται με έναν τεχνολογικά προηγμένο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων Dualjet, που υποστηρίζεται από ένα ευφυές υβριδικό σύστημα, που ενισχύει την απόδοσή του και αθροιστικά προσφέρουν εξαιρετική οικονομία καυσίμου, με κατανάλωση που περιορίζεται κάτω από τα 5 λτ./100 χλμ. ενώ διατηρεί τις εκπομπές ρύπων χαμηλά, απαλλάσσοντας το Ignis από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Οι 83 ίπποι που αποδίδει, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος, χαρίζουν στο Ingis το νεύρο που αναζητάς στο δρόμο, αλλά και έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα. Τομέα στον οποίο συμβάλει και το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP με Grip Control, που παρέχει στο αυτοκίνητο επιπλέον πρόσφυση, σε ολισθηρά εδάφη, αλλά και δύσβατα, καθιστώντας το IGNIS ικανό, αλλά και ιδανικό σύντροφο ακόμα και για μικρές αποδράσεις.

SUZUKI VITARA

Ο ηγέτης. Αν δεν δέχεσαι συμβιβασμούς, τότε το VITARA είναι το μοντέλο που σου ταιριάζει. Με την αιχμηρή του σχεδίαση ξεχωρίζει και τραβά τα βλέμματα, ενώ με την τεχνολογία κίνησης σε κερδίζει, τόσο με τις δυνατότητές του, σε άσφαλτο και φυσικά εκτός δρόμου, όσο και με την οικονομία που προσφέρει.

Η τεχνολογία Hybrid εδώ παίρνει άλλη διάσταση, με το VITARA Strong Hybrid να παρέχει τη δυνατότητα κίνησης και αμιγώς ηλεκτρικά, όταν το αυτοκίνητο εκκινεί, όταν είναι υπό συνθήκες χαμηλού φορτίου ή ακόμα και όταν σταθμεύει, κινούμενο ακόμα και με όπισθεν. Με αυτόν τον τρόπο κρατά την κατανάλωση καυσίμου σε χαμηλά επίπεδα, στα 5,8 λτ./100 χλμ., κάτι που αναμφίβολα εκτιμάται δεόντως στις ημέρες, δείχνοντας παράλληλα σεβασμό στο περιβάλλον και τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Δεν στέκεται όμως μόνο εκεί, αφού προσφέρει ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης, σε κάθε είδους διαδρομή, κάνοντας ακόμα και την καθημερινότητα ακόμα πιο ευχάριστη. Φυσικά, τιμώντας το βαρύ του όνομα και τη μεγάλη ιστορία του, διακρίνεται για τις off-road δυνατότητές του, με το μηχανικό σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP Select με τέσσερις επιλογές, η οποία λειτουργεί σε κάθε περίπτωση και χωρίς να εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης.

SUZUKI S-CROSS

Το οικογενειακό 4×4 επόμενης γενιάς για κάθε ανάγκη. Το νέο S-CROSS συστήνεται ξανά, με την τολμηρή του σχεδίαση να αποτελεί προεξέχον χαρακτηριστικό του. Φυσικά διανθισμένη με υβριδική τεχνολογία, από τον ισχυρό κινητήρα βενζίνης 1.4 Boosterjet Hybrid 48V, για ασφάλεια και επιδόσεις που συναρπάζουν και συνδυάζονται με χαμηλή κατανάλωση.

Αποτελεί δίχως άλλο μια σύγχρονη πρόταση στα οικογενειακά SUV, με άπλετους χώρους, έξυπνη διαρρύθμιση και αμέτρητες λύσεις στο εσωτερικό του και φυσικά την ποιότητα και την αξιοπιστία SUZUKI. Τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας Safety Support ενισχύουν τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας, προσφέροντας το αξιόπιστο περιβάλλον που αναζητά κάποιος από το νέο του αυτοκίνητο.

Το SUZUKI S-CROSS είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο σε κάθε είδους μετακίνηση, με την ανάρτηση να προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης, τόσο εντός της πόλης, όσο και εκτός, αλλά και φυσικά και σε off-road αποδράσεις. Εκεί όπου το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP Select με τις τέσσερις επιλογές, έρχεται να ενισχύσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και να διευρύνει το όρια του και το πεδίο δράσης του.

SUZUKI ACROSS

Το «πράσινο» SUV. Το Suzuki ACROSS είναι το νέο Plug-in Hybrid 4×4 SUV που χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία για κορυφαία αποδοτικότητα, με πράσινο αποτύπωμα και φυσικά συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Σε ένα πακέτο άκρως ελκυστικό, με επιθετικές γραμμές, έντονες ακμές και όμορφες καμπύλες και μια εντυπωσιακή μάσκα που το καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμο.

Τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας και είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο SUV της ιαπωνικής εταιρείας, με απόδοση που κόβει την ανάσα, φτάνοντας του 306 ίππους. Συνδυάζει τεχνολογίες από δυο… κόσμους, με την ηλεκτροκίνηση εδώ να έχει δυναμικό μερίδιο στην κίνηση του αυτοκινήτου.

Ο ισχυρός ηλεκτρικός κινητήρας με τον οποίο εφοδιάζεται το ACROSS, προσφέρει άμεση απόκριση, με ομαλή απόδοση, αθόρυβη λειτουργία και κορυφαία ροπή, για άνεση στην καθημερινότητα. Η αυτονομία της μπαταρίας φτάνει τα 75 χιλιόμετρα, εξυπηρετώντας τις αστικές μετακινήσεις, χωρίς να απαιτεί τη συμβολή του θερμικού κινητήρα και κατ’ επέκταση, χωρίς να καταναλώνει ούτε μια σταγόνα βενζίνης. Η φόρτιση είναι εύκολη υπόθεση, αφού γίνεται στο σπίτι με οικιακό ρεύμα ή σε οποιοδήποτε σταθμό.

Για την κίνησή του φροντίζει το σύστημα E-Four (ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης), το οποίο χρησιμοποιεί έναν ανεξάρτητο οπίσθιο κινητήρα που διανέμει με ιδανικό τρόπο τη ροπή στους πίσω τροχούς ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, για διατήρηση της πρόσφυσης, εξαιρετική σταθερότητα και άριστο έλεγχο σε ολισθηρές επιφάνειες.

Στο εσωτερικό του κυριαρχεί η ποιότητα με την άνεση να ξεχωρίζει σε κάθε επίπεδο. Οι έξυπνες λύσεις που λύνουν τα χέρια δεν λείπουν, όπως το σύστημα ανέπαφου ανοίγματος της πόρτας του χώρου αποσκευών, το οποίο αναγνωρίζει το κλειδί και ανοίγει την πόρτα αυτόματα, χωρίς να απαιτεί επαφή.

SUZUKI JIMNY

Το μοναδικό. Το σκληροτράχηλο 4×4 SUZUKI JIMNY είναι το μοναδικό στο είδος του και απευθύνεται στους λάτρεις της περιπέτειας, που δεν θέτουν όρια. Original σε κάθε του πτυχή, καθαρόαιμο off-road, δείχνει το δρόμο… όταν αυτός τελειώνει. Δεν το σταματάει τίποτα, αφού διαθέτει εξελιγμένη τετακίνηση ALLGRIP Pro, με κοντά διαφορικά που θα υπερνικήσουν κάθε εμπόδιο.

Είναι το αυτοκίνητο που έχει αγαπηθεί στο πέρασμα του χρόνου, όσο λίγα άλλα. Σε αυτή τη γενιά του, που διατίθεται αποκλειστικά ως επαγγελματικό, συνδυάζει και την άνεση, με τον εξοπλισμό, επιτρέποντας σε αυτό το καθαρόαιμο off-road μοντέλο να διαπρέπει ακόμα και μέσα στην πόλη. Μοναδική είναι και η σχεδίασή του, με τετραγωνισμένες γραμμές, ρετρό αναφορές, αλλά και μοντέρνα στοιχεία, που το καθιστούν άκρως ελκυστικό.

Με πέντε διαφορετικά SUV, σε όλες τις κύριες κατηγορίες, με ξεχωριστή και έντονη προσωπικότητα το καθένα, είναι σίγουρο ότι η SUZUKI είναι ικανή να προσφέρει αυτό που ζητάς από το νέο σου αυτοκίνητο. Η εξηλεκτρισμένη γκάμα της δίνει έμφαση στην αποδοτικότητα, αλλά και τον βιώσιμο τρόπο ζωής, προσφέρει συναρπαστικές επιδόσεις και οδηγική απόλαυση, με fun to drive χαρακτήρα, αλλά και εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!