Η Porsche Taycan αποκτά έκδοση Sport Turismo (video)

Ένα πρακτικό αμάξωμα του σπορ ηλεκτρικού μοντέλου, που προσφέρει επιπλέον χώρους για επιβάτες και αποσκευές

Η Porsche Taycan αποκτά έκδοση Sport Turismo (video)

Ένα πρακτικό αμάξωμα του σπορ ηλεκτρικού μοντέλου, που προσφέρει επιπλέον χώρους για επιβάτες και αποσκευές

H έκδοση Sport Turismo της Porsche Taycan είναι πλέον διαθέσιμη σε όλη τη γκάμα του ηλεκτρικού μοντέλου. Η Sport Turismo προσφέρει περισσότερο χώρο στην καμπίνα των επιβατών, με την ψηλότερη γραμμή οροφής να παρέχει επιπλέον 45 χιλιοστά “αέρα” για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Το κάθισμα του οδηγού μπορεί να ανυψωθεί κατά 9 επιπλέον χιλιοστά και η πρόσβαση στο πορτμπαγκάζ έχει βελτιωθεί χάρη στο επανασχεδιασμένο πίσω μέρος. Το πλάτος του ανοίγματος του πορτμπαγκάζ έχει αυξηθεί σημαντικά από 434 χιλ. σε 801 χιλ. και ύψος του έχει αυξηθεί από τα 330 χιλ. στα 543 χιλ.

Η ακριβής χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ διαφέρει ανάλογα με τις προδιαγραφές των μοντέλων, αλλά φτάνει έως τα 446 λίτρα για την Sport Turismo, 39 περισσότερα από τη sedan. Με αναδιπλωμένα τα καθίσματα η χωρητικότητα φτάνει στα 1.212 λίτρα, ενώ υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 85 λίτρων στο εμπρός μέρος.

Η προαιρετική πανοραμική ηλιοροφή με μεταβλητό έλεγχο διαπερατότητας φωτός, επιτρέπει στον χρήστη να κάνει το γυαλί από διάφανο, αδιάφανο. Η γυάλινη οροφή χωρίζεται σε εννέα τμήματα που μπορούν να ελεγχθούν μεμονωμένα από την οθόνη αφής του infotainment.

Οι επιλογές κινητήρων της Taycan παραμένουν ίδιες για την Sport Turismo και κυμαίνονται από ένα μοντέλο 326 ίππων με κίνηση στους πίσω τροχούς έως την Turbo S Sport Turismo με δύο κινητήρες που ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα. Η 4S Sport Turismo προσφέρει τη μεγαλύτερη αυτονομία από όλες τις Taycan, με 497 χιλιόμετρα.

Η Taycan Sport Turismo έχει όλες τις ενημερώσεις που είναι διαθέσιμες στην υπόλοιπη σειρά το 2022, οι οποίες περιλαμβάνουν το Android Auto, βελτιωμένο φωνητικό έλεγχο και ένα προαιρετικό σύστημα Remote Park Assist, το οποίο επιτρέπει στην Taycan να παρκάρει χωρίς οδηγό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!