H άποψη της Kia για τα μεγάλα ηλεκτρικά SUV (video)

Το πρωτότυπο EV9 έχει μήκος 4,93 μέτρα και αυτονομία 480 χλμ.

H άποψη της Kia για τα μεγάλα ηλεκτρικά SUV (video)

Το πρωτότυπο EV9 έχει μήκος 4,93 μέτρα και αυτονομία 480 χλμ.

Μετά το λανσάρισμα του EV6, η Kia κάνει το επόμενο βήμα προς τον εμπλουτισμό της αποκλειστικά ηλεκτρικής γκάμας της, με τα αρχικά γράμματα EV. Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες παρουσίασε το πρωτότυπο EV9, το οποίο προαναγγέλλει ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί έως 7 επιβάτες.

Αισθητικά, το Concept EV9 εκφράζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της κορεάτικης μάρκας, η οποία ονομάζεται Opposites United. Στην καμπίνα, η αίσθηση είναι παρόμοια με αυτή που απολαμβάνουν οι επιβάτες της πρώτης θέσης ενός επιβατικού αεροπλάνου. Η πανοραμική οροφή προσφέρει απεριόριστη θέα προς τον ουρανό και ένα ευήλιο εσωτερικό. Η ευρεία οθόνη 27 ιντσών καλύπτει το μισό ταμπλό, ενσωματώνοντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τις λειτουργίες των συστημάτων άνεσης και συνδεσιμότητας.

 

Το Concept EV9 εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε πάνω στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP), αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα της Kia. To μήκος του ανέρχεται σε 4,93 μέτρα, το πλάτος σε 2,05 μέτρα και το ύψος σε 1,79 μ. Το ευρύχωρο εσωτερικό εξασφαλίζεται από το πολύ μεγάλο μεταξόνιο (3,1 μέτρα), αλλά και από τις πίσω πόρτες που ανοίγουν σε αντίθετη φορά.

Η μπαταρία του ηλεκτρικού SUV υπόσχεται αυτονομία έως 480 χλμ. με μία φόρτιση, η οποία θα γίνεται γρήγορα όταν χρησιμοποιείται ταχυφορτιστής 350 kW. Σε αυτή την περίπτωση, η ανάκτηση ενέργειας από το 10% στο 80% θα επιτυγχάνεται σε 20-30 λεπτά.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!