Abarth 600e: Το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία του Σκορπιού

Η hot έκδοση του Fiat 600e θα αποδίδει 240 ίππους και θα έχει πιο αγωνιστικό αμάξωμα.

Abarth 600e: Το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία του Σκορπιού

Η hot έκδοση του Fiat 600e θα αποδίδει 240 ίππους και θα έχει πιο αγωνιστικό αμάξωμα.

Μια hot έκδοση του κομψού ηλεκτρικού SUV Fiat 600e από την Abarth βρίσκεται στα σκαριά, και θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα Stellantis Motorsport, που θα οδηγήσει σε απόδοση 240 ίππων, για να γίνει το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία του Σκορπιού. Η Abarth προλογίζει το 600e, που αναμένεται να καταφθάσει αργότερα το 2024, με μια σειρά φωτογραφιών που παρουσιάζουν τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου hot ηλεκτρικού crossover.

Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, το Abarth 600e θα δείχνει πολύ πιο επιθετικό από το κομψό και καμπυλωτό αδελφάκι του από τη Fiat. Όπως και το Abarth 500e, το 600e θα αποκτήσει μεγάλους αεραγωγούς στο εμπρός μέρος, καθώς και ένα σετ φωτιστικών σωμάτων LED.

Ακόμα πιο δραματική, είναι η τεράστια πίσω αεροτομή του 600e, η οποία μοιάζει με κάτι που προέρχεται από το αυτοκίνητο ράλλυ του πρωταθλήματος Abarth 131 από τη δεκαετία του 1970. Αν και πιθανότατα παράγει το ίδιο αεροδυναμικό φορτίο με ένα δίσκο τσαγιού, σίγουρα κάνει το Abarth 600e να φαίνεται πιο στοχευμένο από το μοντέλο της Fiat. Το Abarth 600e θα βασίζεται στην πλατφόρμα Perfo-eCMP που αποτελεί μια συνολικά αναβαθμισμένη εκδοχή της eCMP, υπό σπορ πρίσμα.

Μιλώντας για τις επιδόσεις, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το 600e θα αποδίδει 240 ίππους από το μονό ηλεκτροκινητήρα του που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα, μία μεγάλη αύξηση από τους 156 ίππους του μοντέλου της Fiat. Η Abarth έχει επίσης δηλώσει ότι το 600e θα αποκτήσει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για καλύτερη συμπεριφορά και ένα μεγαλύτερο σετ δισκόφρενων για βελτιωμένη πέδηση.

Αναμένεται ότι το Abarth 600e θα χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία 51 kWh με το 600e, την οποία χρησιμοποιούν επίσης το Jeep Avenger και οι ανανεωμένες εκδόσεις των Peugeot E-2008 και του Opel Mokka Electric. Δεδομένης της επιπλέον διαθέσιμης ισχύος, αναμένεtαι ότι η αυτονομία θα μειωθεί, για να βρεθεί λίγο πάνω από τα 320 χλμ., από τα 409 χλμ. (WLTP) του Fiat. Φυσικά, όντας το πιο ισχυρό μοντέλο της Abarth, το 600e είναι πιθανό να είναι και ένα από τα πιο ακριβά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!