Όλες οι πρεμιέρες στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood

Παρουσία κόσμου και με δεκάδες παρουσιάσεις νέων μοντέλων, θα διεξαχθεί η εκδήλωση από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου

Όλες οι πρεμιέρες στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood

Παρουσία κόσμου και με δεκάδες παρουσιάσεις νέων μοντέλων, θα διεξαχθεί η εκδήλωση από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου

Με τη Lotus στο επίκεντρο και θέμα «The Maestros – Motorsport’s Great All-Rounders» επιστρέφει στην κανονικότητα το διάσημο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, που πέρσι έγινε διαδικτυακά εξ αιτίας της πανδημίας. Τα πιο εμβληματικά πολιτικά και αγωνιστικά μοντέλα στην ιστορία της Lotus θα βρίσκονται στο φεστιβάλ, από την Lotus Type του 1965 ως το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο Evija.

Το «Speed Future Lab» επιστρέφει μετά την πρώτη του εμφάνιση το 2019 και θα δώσει στο κοινό μια ιδέα της μελλοντικής μετακίνησης, αποκαλύπτοντας νέες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ιπτάμενα αυτοκίνητα, εικονική πραγματικότητα και υποβρύχια οχήματα. Οι φίλοι της Formula 1 θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν στο «F1 Pit Lane» οδηγούς όπως ο Lewis Hamilton, ο Daniel Ricciardo και ο αειθαλής Jackie Stewart.

Οι πιο σημαντικές μάρκες στον κόσμο θα εκθέσουν πέρα από τα αναμενόμενα, μερικά από τα καλύτερα ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, κλασσικά μοντέλα από το παρελθόν και μερικά που δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά σε δημόσια θέα. Ας δούμε μια συνοπτική παρουσίαση τους.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo γιόρτασε τα 110α γενέθλια της πέρσι και το έκανε με την παρουσίαση των Giulia GTA και GTAm. Και τα δύο αυτοκίνητα τροφοδοτούνται από κινητήρα V3 540 ίππων,  2,9 λίτρων και θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο με μια ανάβαση στο Goodwood.

BMW

Η BMW σχεδιάζει ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο με το ολοκαίνουργιο 2 Series Coupe να κάνει την πρώτη του παγκόσμια εμφάνιση. Θα ακολουθήσει η BMW M5 CS των 635 ίππων, ενώ στο χώρο θα βρίσκονται και τα αμιγώς ηλεκτρικά i4 και iX .

Ferrari

Η Ferrari θα φέρει το νέο της υπεραυτοκίνητο SF90 Spider. Άλλωστε το ανοιχτό υβριδικό V8 των 1.000 ίππων δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερο ντεμπούτο από μια ανάβαση στο Goodwood. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας οδηγήσει στο ιταλικό περίπτερο τότε η είδηση ότι εκεί θα βρίσκονται οι νέες Roma, F8 Tributo, 812 GTS και το Portfino M, σίγουρα είναι.

Genesis

Η πολυτελής μάρκα της Hyundai εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Goodwood και στο χώρο της θα βρίσκεται το κομψό G70 Shooting Brake.

Hyundai

Tο ολοκαίνουργιο Hyundai Ioniq 5 κάνει το δυναμικό ξεκίνημα στο φεστιβάλ. Το δεύτερης γενιάς ηλεκτρικό μοντέλο θεωρείται ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά.

Kia

Παρότι ακόμα δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα Kia EV6, στο Goodwood το κοινό στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορέσει να έχει μια πρώτη επαφή με το σπορ Κορεάτικο μοντέλο που στην έκδοση διπλού κινητήρα αποδίδει ισχύ 585 ίππων και επιταχύνει 0-100 σε μόλις 3,5’’.

Lotus

H νέα Lotus Emira όταν αρχίσει να πωλείται, θα αντικαταστήσει την Elise, την Exige και την Evora ως το μοναδικό σπορ αυτοκίνητο της μάρκας. Θα είναι επίσης το τελευταίο του είδους του, καθώς όλα τα μελλοντικά οχήματα της εταιρείας θα διαθέτουν ηλεκτρικούς κινητήρες.

Maserati

Η Maserati θα έχει στο χώρο της το MC20 των 630 ίππων που μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 325 χλμ./ώρα και το νέο Ghibli Trofeo που θα εκτίθεται στο «First Glance Paddock».

MINI

Εκεί θα δούμε το Electric Pacesetter που δημιουργήθηκε για να «υπηρετήσει» ως αυτοκίνητο ασφαλείας για τη Formula Ε και το οποίο κληρονόμησε την άγρια εμφάνιση του από το τελευταίο John Cooper Works GP.

Polestar

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο Polestar Precept που θα κάνει μια εμφάνιση σταρ στο φεστιβάλ και το στυλ του θα μοιάζει πολύ με το αυτόνομο Polestar 3 που θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι ένας συνδυασμός πολυτελούς SUV με fastback πίσω μέρος.

Porsche

Η Porsche Cayenne Turbo GT με 640 ίππους που πρόσφατα έκανε νέο ρεκόρ γύρου του Nurburgring, πηγαίνει στο Goodwood για να προβληματίσει τα supercars στην παγκοσμίου φήμης ανάβαση και μάλιστα υπόσχεται ήχο αγωνιστικού αυτοκινήτου, χάρη στη νέα σπορ εξάτμιση τιτανίου.

Rolls-Royce

Η Rolls-Royce πηγαίνει στο φεστιβάλ με διάθεση να γιορτάσει μια επέτειο, με  τις εκδόσεις Landspeed των Dawn και Wraith coupe.  Οι εκδόσεις τιμούν το ρεκόρ που έγινε το μακρινό 1937, όταν ο πιλότος George Eyston έφτασε τα 502 χλμ./ώρα με ένα όχημα που χρησιμοποιούσε δύο κινητήρες αεροσκαφών Rolls-Royce V12.

SCG

Η αμερικανική αγωνιστική ομάδα και δημιουργός supercars, Scuderia Cameron Glickenhaus, αναμένεται να εντυπωσιάσει στο Goodwood εφέτος με το 004S, ένα αγωνιστικό σούπερ αυτοκίνητο που διαθέτει μια θέση οδήγησης στο κέντρο, ιπποδύναμη ως 850 άλογα και ένα καλό παλαιομοδίτικο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Pininfarina

Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Pininfarina στο Goodwood και θα φέρει το μεγαλύτερο όπλο της. Το αμιγώς ηλεκτρικό Battista 1.873 ίππων θα εκτίθεται στο χώρο «Electric Avenue» του φεστιβάλ, γιορτάζοντας την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος δοκιμών του αυτοκινήτου.

Toyota

Το νέο Toyota GR 86 θα κάνει το ντεμπούτο του στο Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχοντας στην ανάβαση του Φεστιβάλ Ταχύτητας. Το πισωκίνητο σπορ αυτοκίνητο είναι ο διάδοχος του GT86 και διαθέτει βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων, ο οποίος το βοηθά να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!