Η Stellantis χρηματοδότης της Επιστημονικής Πύλης του CERN

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των εργασιών, μια ιδέα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019 στη Γενεύη

Η Stellantis χρηματοδότης της Επιστημονικής Πύλης του CERN

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των εργασιών, μια ιδέα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019 στη Γενεύη

Να προωθήσει την αγάπη του κοινού για την επιστήμη, έχει ως στόχο η κατασκευή της Επιστημονικής Πύλης στο κέντρο ερευνών του CERN. Οι εργασίες άρχισαν με τη διεξαγωγή των εγκαινίων. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί μέσω χορηγιών, με μία από τις σημαντικότερες να είναι εκείνη του FCA Foundation, το οποίο πλέον συνεργάζεται με τη Stellantis.

Κατά την τελετή για την έναρξη των εργασιών, το “παρών” έδωσαν η κ. Fabiola Gianotti, Γενική Διευθύντρια του CERN, ο κ. John Elkann, Πρόεδρος της Stellantis και του FCA Foundation, το οποίο είναι ο βασικός δωρητής, ο κ. Renzo Piano, αρχιτέκτονας και ιδρυτής του Renzo Piano Building Workshop, και ο κ. Antonio Hodgers, εκπρόσωπος του Καντονίου της Γενεύης.

“Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη σε όλους τους συνεργάτες μας, οι οποίοι θα κάνουν πραγματικότητα την Επιστημονική Πύλη του CERN και ιδιαίτερα τους γενναιόδωρους δωρητές. Οι δύσκολοι καιροί που περάσαμε τους τελευταίους 18 μήνες μας έδειξαν την αξία της επιστήμης, αλλά και της συνεργασίας. Η επιστήμη φέρνει κοντά τους ανθρώπους και δείχνει τι μπορεί να επιτύχει η ανθρωπότητα όταν αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας και εστιάσουμε στο κοινό καλό. Θέλουμε η Επιστημονική Πύλη του CERN να εμπνεύσει όσους θέλουν να γνωρίσουν την ομορφιά και τις αξίες της επιστήμης”, δήλωσε η κ. Fabiola Gianotti Γενική Διευθύντρια του CERN.

Με εμβαδό 7.000τ.μ., το κτήριο της Επιστημονικής Πύλης θα προσφέρει χώρους για διάφορες δραστηριότητες και θα εξηγεί διάφορα μυστικά της φύσης, από τα στοιχειώδη σωματίδια έως και την εξέλιξη του σύμπαντος.

“Στην Stellantis πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας”, ανέφερε  ο κ. John Elkann, Πρόεδρος της Stellantis και του FCA Foundation. “Η υποστήριξη μας σε τέτοιες ενέργειες αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο για να κρατάμε τις κοινωνίες μας ανοικτές και ασφαλείς, όπως μας δίδαξε και η προσπάθεια για να ξεπεράσουμε την κρίση του COVD-19. Ανάμεσα στις διάφορες αντίστοιχες πρωτοβουλίες που παίρνουμε είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεργασία μας με το CERN, με το οποίο μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Αυτή η αφοσίωση μας, αποτελεί παράλληλα και έναν τρόπο να τιμήσουμε τη μνήμη του Sergio Marchionne, του οποίου το πνεύμα ήταν πάντα ανοικτό για τις επιστήμες και τη δημιουργικότητα.”

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!