Nέο κέντρο τεχνολογίας της Porsche στη Ρουμανία

Θα είναι το δεύτερο κέντρο τεχνολογίας της Porsche Engineering στη χώρα των Βαλκανίων

Nέο κέντρο τεχνολογίας της Porsche στη Ρουμανία

Θα είναι το δεύτερο κέντρο τεχνολογίας της Porsche Engineering στη χώρα των Βαλκανίων

Η Porsche συνεχίζει τις επενδύσεις της στη Ρουμανία. Το νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης θα βρίσκεται στην Timișoara και θα βοηθήσει στην εξέλιξη των μελλοντικών έξυπνων οχημάτων. Θα συνδράμει έτσι στις εργασίες που πραγματοποιούνται στο έτερο κέντρο τεχνολογίας της εταιρείας που βρίσκεται στην Cluj-Napoca. Η βάση αυτή άνοιξε το 2015 και στεγάζει 250 υπαλλήλους.

“Η μέχρι τώρα τεχνολογική δραστηριότητα της Porsche Engineering στη Ρουμανία, έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Η ανάπτυξη που σημειώθηκε στην Cluj-Napoca μας ώθησε στο να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επέκτασής μας σε μια δεύτερη τοποθεσία” αναφέρει ο Dirk Lappe, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της Porsche Engineering.

Η εταιρεία έχει σκοπό να προσλάβει περίπου πενήντα άτομα μέσα στη χρονιά που διανύουμε τα οποία θα στελεχώσουν το κέντρο της Timișoara, ενώ έχει σαν μεσοπρόθεσμο στόχο τους 200 εργαζομένους. Οι περισσότεροι θα είναι ειδικοί ανάπτυξης και δοκιμών και θα εργαστούν πάνω σε ποικίλα έργα αυτοκινήτων.

“Στην Porche Engineering της Ρουμανίας, συνδυάζουμε την τεχνολογία ανάπτυξης λογισμικού με την τεχνογνωσία που έχουμε στην αυτοκινητοβιομηχανία με σκοπό να κάνουμε τα αυτοκίνητα ακόμα πιο έξυπνα, πιο φιλικά προς το χρήστη και περισσότερο αποτελεσματικά” λέει ο Marius Mihailovici, Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche Engineering στην Ρουμανία.

Η βάση στην Timișoara θα χρησιμεύσει ως ένας ακόμα ακρογωνιαίος λίθος στο παγκόσμιο δίκτυο της Porsche Engineering, που περιλαμβάνει έδρες στις τοποθεσίες της Γερμανίας, της Τσέχικης Δημοκρατίας, της Ιταλίας και της Κίνας. Η Timișoara φιλοξενεί μεγάλο αριθμό τεχνικών πανεπιστημίων και έτσι διαθέτει αρκετές ευκαιρίες απασχόλησης αλλά και ανάπτυξης.

“Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε άμεσα με το Πολυτεχνικό αλλά και το Δυτικό Πανεπιστήμιο με αντικείμενο τα κοινά προγράμματα μας με τον ακαδημαϊκό κόσμο” τονίζει ο Mihailovici ενώ ο Δήμαρχος της Timi Timoara, Dominic Fritz, συμπληρώνει “Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, είχα πει πως η Timișoara έχει πολλά να προσφέρει στις εταιρείες που επιθυμούν να επενδύσουν σε καθαρές και ανθεκτικές τεχνολογίες. Χαίρομαι που η Porsche Engineering άκουσε αυτό το μήνυμα και ο Δήμος μας θα είναι πάντα ανοιχτός σε επενδυτές που βλέπουν τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει αυτή η πόλη.”

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!