Η Skoda στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ινδία

Η τσέχικη μάρκα έχει ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα της Ασίας, η οποία δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού

Η Skoda στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ινδία

Η τσέχικη μάρκα έχει ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα της Ασίας, η οποία δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού

Η Skoda είναι η μάρκα που εκπροσωπεί το Volkswagen Group στην Ινδία του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων. Εκτός της παρουσίας της με κατασκευαστική μονάδα, που σύντομα θα παράγει το ολοκαίνουργιο KUSHAQ, ένα μοντέλο ειδικά για την Ινδία, η SKODA AUTO λειτουργεί στη χώρα ένα Κέντρο Τεχνολογίας, κοντά στη Βομβάη, από το 2019, ενώ πέρσι ακολούθησε ένα νέο Κέντρο Σχεδιασμού, στην ίδια τοποθεσία.

Η SKODA δεν θα μπορούσε να μείνει αδρανής, στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ινδία, λόγω της έξαρσης της πανδημίας Covid-19. Τη δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, πριν από μερικές εβδομάδες, ακολούθησε η αποστολή δύο αεροπλάνων με υγειονομικό υλικό, η επιλογή του οποίου έγινε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Ινδίας, ώστε να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες των δοκιμαζόμενων κατοίκων.

Το πρώτο αεροπλάνο μετέφερε 8.500 ιατρικές συσκευές, που μπορούν να αυξήσουν την οξυγόνωση του αίματος κατά 75%.

Το δεύτερο, ως κύριο φορτίο είχε μία γιγάντια γεννήτρια οξυγόνου, παράλληλα με μερικές εκατοντάδες νοσοκομειακές φιάλες οξυγόνου. Η επιλογή του αεροπλάνου που θα μετέφερε τη γεννήτρια οξυγόνου, αποτέλεσε μία διαφορετική από τις συνηθισμένες πρόκληση, για το Τμήμα Logistics, της SKODA AUTO. Ως ιδανικό αεροσκάφος κρίθηκε ένα γιγάντιο Ilyushin IL-76, με ειδική ράμπα φόρτωσης στο πίσω μέρος, το οποίο μάλιστα χρειάστηκε ειδική άδεια για να προσγειωθεί στην Ινδία.

Προκειμένου η 30ωρη πτήση να διεξαχθεί απρόσκοπτα, έγινε ειδική μελέτη για τη σωστή φόρτωση της γεννήτριας, διαστάσεων ενός μεγάλου container μεταφοράς, καθώς και των εκατοντάδων φιαλών οξυγόνου. Η όλη επιχείρηση ήταν ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο, αφού μία τέτοια ποσότητα φιαλών οξυγόνου δεν είναι άμεσα διαθέσιμη και εξασφαλίστηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες μίας συγκεκριμένης ομάδας εργασίας της SKODA AUTO, που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!