Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition: Συλλεκτική αξία

H γερμανική φίρμα παρουσιάζει μια περιορισμένη έκδοση της SL 63 εμπνευσμένη από την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition: Συλλεκτική αξία

H γερμανική φίρμα παρουσιάζει μια περιορισμένη έκδοση της SL 63 εμπνευσμένη από την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Aν και σε αντίθεση με τα προηγούμενα -πολλά χρόνια- η αγωνιστική σεζόν του 2022 για την Mercedes-AMG στην F1 δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πλέον αποδοτική, η γερμανική φίρμα δεν πτοείται και δικαίως, αποφασίζοντας να τιμήσει την ολοκλήρωσή της με μια ειδική, άκρως συλλεκτική έκδοση της SL η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 αντίτυπα.

Αναμενόμενα για μια έκδοση που έχει στην ονομασία της την λέξη Motorsport, η νέα έκδοση βασίζεται στην κορυφαία παραλλαγή του roadster με το διακριτικά 63 και ενσωματώνει μια σειρά από σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν στα μονοθέσια της Mercedes. Κυρίαρχη είναι η ντεγκραντέ απόχρωση από ασημί σε μαύρο του οψιδιανού η οποία διανθίζεται με το έντονο πράσινο που είναι συνυφασμένο με την Mercedes-AMG Petronas, σε στρατηγικά σημεία, ενώ την εικόνα ολοκληρώνουν τα μικροσκοπικά αστέρια στο πίσω τμήμα του αμαξώματος.

Μέρος του βασικού εξοπλισμού της έκδοσης αποτελεί το AMG Aerodynamics Package το οποίο προσθέτει στην εξίσωση πιο έντονα γραμμένα αεροδυναμικά στοιχεία με επιστέγασμα έναν ανασχεδιασμένο διαχύτη ο οποίος συμβάλλει στην ομαλότερη ροή του αέρα από το κάτω τμήμα του αμαξώματος. Την πολεμική εικόνα συμπληρώνει το μαύρο φινίρισμα σε γρίλια, στις δαγκάνες των φρένων και στα λογότυπα που προκύπτει από την ενσωμάτωση των πακέτων AMG Night Package.

Μαύρο είναι και το χρώμα της ηλεκτρικά αναδιπλούμενης υφασμάτινης οροφής ενώ η SL 63 Motorsport Collectors επωφελείται από ειδικού σχεδιασμού δεκάκτινους τροχούς με διάσταση 21 ιντσών. Στο εσωτερικό τοποθετούνται τα σπορ καθίσματα AMG Performance που επενδύονται από μαύρο δέρμα Nappa σε συνδυασμό με κίτρινες ή κόκκινες ραφές και φέρουν το λογότυπο του Affalterbach στα προσκέφαλα. Το παζλ του αναβαθμισμένου θαλάμου επιβατών συμπληρώνει η παρουσία άφθονων λεπτομερειών από ανθρακόνημα, ηχοσύστημα της Burmester, head-up display και το σύστημα τηλεμετρίας AMG Track Pace.

Tα 100 αντίτυπα θα συνοδεύονται από ειδικά σχεδιασμένο κάλυμμα το οποίο ωστόσο προορίζεται για εσωτερικούς χώρους.

Όπως και η μέχρι σήμερα γνωστή κορυφαία έκδοση της SL έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, η Motorsport Collectors εφοδιάζεται με τον twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων απόδοσης 585 ίππων και 800 Nm ροπής ο οποίος υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 315 χλμ./ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!