Zenvo TSR-GT: Μία περιορισμένη έκδοση 1.379 ίππων

Το Zenvo TSR-GT, από το οποίο μόλις τρεις μονάδες θα κατασκευαστούν, αποδίδει 1.379 ίππους και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 424 χλμ./ώρα.

Zenvo TSR-GT: Μία περιορισμένη έκδοση 1.379 ίππων

Το Zenvo TSR-GT, από το οποίο μόλις τρεις μονάδες θα κατασκευαστούν, αποδίδει 1.379 ίππους και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 424 χλμ./ώρα.

Η Zenvo Automotive αποκάλυψε εικόνες και τεχνικά χαρακτηριστικά του hypercar TSR-GT, από το οποίο θα κατασκευάσει μόλις τρεις μονάδες οι οποίες έχουν ήδη πωληθεί σε συλλέκτες. Το TSR-GT δημιουργήθηκε για να επιτυγχάνει υψηλότερη τελική ταχύτητα και περισσότερη αεροδυναμική σταθερότητα από ποτέ, και διαθέτει νέο σχεδιασμό σε στιλ τουρισμού, καθώς και ένα βελτιωμένο Power Pack 1.379 ίππων.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για να επιτυγχάνει υψηλότερη τελική ταχύτητα λόγω της μειωμένης οπισθέλκουσας, το TSR-GT παρουσιάζει διακριτικό ανασχεδιασμό του αμαξώματος μαζί με μια αύξηση ισχύος. Ο κινητήρας, διαθέτει νέο, εσωτερικά εξελιγμένο TS Power Pack, αποδίδει 1.379 ίππους (από 1.193 ίππους του βασικού TSR-S). Σε συνδυασμό με μια μακρύτερη τελική σχέση που τοποθετήθηκε στο εργοστασιακά εξελιγμένο κιβώτιο ταχυτήτων Zenvo, επιτυγχάνεται τελική ταχύτητα 424 χλμ./ώρα (από 325 χλμ./ώρα του TSR-S).

Εστιάζοντας στο αεροδυναμικό φορτίο και τη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες με τη νέα πίσω αεροτομή, η σχεδιαστική ομάδα της Zenvo δημιούργησε επίσης έναν νέο τύπο αεροδυναμικών καλυμμάτων τροχών, σχεδιασμένων να μειώνουν την αντίσταση, βοηθώντας  να καταστεί εφικτή η επίτευξη υψηλότερης τελικής ταχύτητας. Όλες οι βελτιώσεις που μειώνουν την οπισθέλκουσα κατασκευάζονται από ανθρακονήματα από τεχνίτες της Zenvo στη Δανία.

Η νέα αναβάθμιση TS Power Pack ενισχύει τον αρχικό κινητήρα V8 5,8 λίτρων με διπλό υπερτροφοδότη. Η εσωτερική ομάδα κατασκευής και εξέλιξης της μονάδας ισχύος έχει βελτιώσει την απόδοση του κινητήρα μέσω αναβαθμισμένου plenum εισαγωγής και σύστημα εξατμίσεων. Το Power Pack ενσωματώνει έναν αισθητήρα flex-fuel, που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει με βιώσιμα καύσιμα υψηλής περιεκτικότητας σε αιθανόλη E85, εκτός από άλλα άμεσα διαθέσιμα καύσιμα αντλίας, εξασφαλίζοντας τη μακροζωία του TSR-GT στο σύγχρονο κόσμο.

Εντωμεταξύ, το εσωτερικό έχει επίσης υποστεί σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με το cockpit του TSR-S. Αντικαθιστώντας τη σπορ διαμόρφωση με γυμνά ανθρακονήματα, η σχεδιαστική ομάδα της Zenvo έχει χρησιμοποιήσει πολλαπλά δέρματα. Αντικαθιστώντας την Alcantara με δέρμα στο ταμπλό, στο εσωτερικό των καθισμάτων και του τιμονιού, το νέο TSR-GT θα έχει επίσης πατάκια από βελούδο με δερμάτινες άκρες που μειώνουν τον θόρυβο, πάνω από το πάνελ του δαπέδου από ανθρακονήματα.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Zenvo και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Jens Sverdrup, δήλωσε: «Δημιουργήσαμε τη δική μας ερμηνεία μιας παραλλαγής GT της πλατφόρμας TS. Θα κατασκευάσουμε μόλις τρία μοντέλα, τα οποία θα διατεθούν σε παγκόσμιους συλλέκτες, όπως το TSR-S (Shmee150) TSR-S του Tim Burton, το οποίο παρέλαβε φέτος τον Αύγουστο».

«Το TSR-GT αποτελεί ταιριαστή προσθήκη στην πλατφόρμα TS, η οποία κάλυψε τέσσερα μοντέλα. Δημιουργήθηκε αρχικά το 2016 και δημιούργησε τα αποκλειστικώς αγωνιστικά TSR, TS1 GT και τα περίφημα hypercars TSR-S. Το πιο πρόσφατο -και ενδεχομένως τελευταίο- μοντέλο αυτής της επιτυχημένης σειράς είναι ένα η περιορισμένη έκδοση TSR-GT».

Η ανακοίνωση του TSR-GT ακολουθεί τα σχέδια επέκτασης της Zenvo, συμπεριλαμβανομένης της προγραμματισμένης παρουσίασης ενός ολοκαίνουργιου οχήματος το 3ο τρίμηνο του 2023, καθώς και της ενίσχυσης του προσωπικού με μια σειρά προσλήψεων υψηλού προφίλ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!