To κλασικό Mini επιστρέφει σε… Recharged μορφή

Η εταιρεία Recharged Heritage μετατρέπει το κλασικό Mini σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που υποδεικνύει το μέλλον, με δύο ειδικές εκδόσεις του να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

To κλασικό Mini επιστρέφει σε… Recharged μορφή

Η εταιρεία Recharged Heritage μετατρέπει το κλασικό Mini σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που υποδεικνύει το μέλλον, με δύο ειδικές εκδόσεις του να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Alec Issigonis είχε μια απλή, αλλά λαμπρή ιδέα. Από αυτήν προέκυψε το σπουδαιότερο από όλα τα μικρά αυτοκίνητα, το Mini. Ένα αυτοκίνητο που μπορούσε να μεταφέρει τέσσερα άτομα και τις αποσκευές τους, ήταν διασκεδαστικό στην οδήγηση, κομψό και μοντέρνο.

Τώρα, το Mini Recharged συνεχίζει να αφηγείται την ιστορία του κλασικού Mini, μετατρέποντάς το σε αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις εγκαταστάσεις της Recharge Heritage στο Padiham, το Burnley και το Bristol, η ομάδα ανθρώπων της βρετανικής εταιρείας αντικαθιστά τον αρχικό βενζινοκινητήρα με ένα σύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Από την αρχή καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι η μετατροπή μπορεί εύκολα να αντιστραφεί. Το αμάξωμα παραμένει όπως ήταν το αρχικό, χωρίς νέες τρύπες και ο βενζινοκινητήρας μπορεί να τοποθετηθεί ξανά, χωρίς πρόβλημα. Επίσης, το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην ζυγίζει περισσότερο από το πρωτότυπο.

Ο παράγοντας της διασκέδασης στην οδήγηση ενός κλασικού Mini έχει διατηρηθεί ανέπαφος. Οι δυνητικοί πελάτες μπορούν είτε να μετατρέψουν το δικό τους κλασικό Mini είτε να αγοράσουν ένα μοντέλο από την Recharged Heritage, η οποία θα τοποθετήσει στη συνέχεια ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το τελευταίο, διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 18 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 72 kW, που αναπτύσσει έως και 14.000 στροφές ανά λεπτό.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τη λειτουργία «Pure», η οποία επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε 11,5 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 125 χλμ./ώρα (ισοδύναμη με το κλασικό Mini 1275 GT) ή τη λειτουργία «Sport», η οποία φτάνει από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ. και ταξιδεύει με τελική ταχύτητα 148 χλμ./ώρα.

Το Mini Recharged προσφέρει αυτονομία 166 χλμ. (WLTP). Με ενσωματωμένο φορτιστή 6,6 kW, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε τρεις ώρες σε ένα wall-box 7 kW ή σε 9 ώρες σε μια τυπική οικιακή πρίζα.

Δύο ειδικά οχήματα Mini Recharged έχουν ήδη αποκαλυφθεί. Η Mini και ο θρυλικός σχεδιαστής σερ Paul Smith συνεργάστηκαν για ένα μία ειδική έκδοση Mini Recharged Paul Smith. Έκανε το ντεμπούτο του στο Μιλάνο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Goodwood Revival του 2022 και στην Ιαπωνία.

Τον Αύγουστο του 2022, ο καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο, Lakwena, αποκάλυψε το Mini Recharged Lakwena στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Και τα δύο αυτοκίνητα ενσαρκώνουν έναν κομψό και βιώσιμο τρόπο για να διασφαλιστεί το μέλλον του κλασικού Mini.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!