Ξεκίνησε η παραγωγή της Mercedes AMG One των 1.063 ίππων

Η χειροποίητη Mercedes-AMG One μπήκε στη γραμμή παραγωγής, από όπου και θα βγουν μόλις 275 αυτοκίνητα.

Ξεκίνησε η παραγωγή της Mercedes AMG One των 1.063 ίππων

Η χειροποίητη Mercedes-AMG One μπήκε στη γραμμή παραγωγής, από όπου και θα βγουν μόλις 275 αυτοκίνητα.

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη επίσημη στην έκθεση της Φρανκφούρτης του πρωτότυπου Mercedes-AMG One, με τον κινητήρα F1, ξεκινάει και επίσημα η παραγωγή του. Το ταχύτερο μοντέλο δρόμου με τα σήματα της Mercedes, εφοδιάζεται με έναν θερμικό κινητήρα 1,6 λίτρων V6, που συνδυάζεται με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, στέλνοντας στο δρόμο 1.063 ίππους!

Φέρνει τεχνολογία κατευθείαν από την Formula 1, αφού εφοδιάζεται με ένα V6 κινητήρα 1,6 λίτρων από την Mercedes F1, έχοντας απόδοση 574 ίππων και όριο περιστροφής τις 11.000 σ.α.λ. Αυτός στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτοματοποιημένου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 7 σχέσεων, που έχει εξελιχθεί ειδικά για την AMG One.

Συνδυάζεται με μια υψηλής απόδοσης μπαταρία 8,4 kWh με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες συνολικής απόδοσης 611 ίππων, εστιάζοντας δίχως άλλο στις επιδόσεις. Από στάση τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 200 χλμ./ώρα σε 7 δλ. και τα 300 χλμ./ώρα σε 15,6 δλ., με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 352 χλμ./ώρα!

Τα αυτοκίνητα συναρμολογούνται με το χέρι στις εγκαταστάσεις της AMG στο Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το υβριδικό σύστημα κίνησης με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες κατασκευάζεται από το τμήμα Mercedes-AMG High Performance Powertrains στο Brixworth.

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και την παραγωγή της «καρδιάς» του μονοθεσίου της F1. Για να ξεκινήσει η παραγωγή της One, η AMG συνεργάστηκε με την Multimatic για να δημιουργήσει μια ειδική μονάδα παραγωγής.

Κάθε όχημα πρέπει να περάσει από τους 16 σταθμούς συναρμολόγησης και δοκιμών που η Mercedes-AMG περιγράφει ότι μοιάζει με παραγωγή ρολογιών πολυτελείας. Περισσότερα από 50 άτομα εμπλέκονται στην παραγωγή μιας One. Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή, το όχημα υποβάλλεται σε δοκιμή σε παρακείμενο χώρο, όπου ένας εργοστασιακός οδηγός δίνει το… πράσινο φως.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!