Porsche: Σημαντική αύξηση κατα 24,6% στα κέρδη του α’ εξαμήνου του 2022

Η Porsche AG με ανακοίνωσή της παρουσιάζει τα ιδιαίτερα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2022

Porsche: Σημαντική αύξηση κατα 24,6% στα κέρδη του α’ εξαμήνου του 2022

Η Porsche AG με ανακοίνωσή της παρουσιάζει τα ιδιαίτερα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2022

Η Porsche AG πέτυχε σημαντική αύξηση των εσόδων της από πωλήσεις και των λειτουργικών της κερδών κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022. Πιο συγκεκριμένα, τα μεγέθη αυτά ανήλθαν στα 17,92 δισ. ευρώ και στα 3,48 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Η απόδοση πωλήσεων στο α’ εξάμηνο του 2022 ανήλθε σε 19,4% από 16,9% το προηγούμενο εξάμηνο. Τους πρώτους έξι μήνες του 2022, τα έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 16,53 δισ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη στα 2,79 δισ. ευρώ. Τα μεγέθη αυτά αντιστοιχούν σε αύξηση των εσόδων κατά 8,5% και αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 24,6%.  Συνεπώς, η Porsche κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την ικανότητά της να λειτουργεί με επιτυχία σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις. Ταυτόχρονα, η εταιρεία προωθεί τη στρατηγική της για ένα βιώσιμο μέλλον και επαναπροσδιορίζει την έννοια της σύγχρονης πολυτέλειας.

«Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι πετύχαμε σημαντική αύξηση των εσόδων από πωλήσεις και των κερδών σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς. Πρόκειται για μια πραγματικά ομαδική προσπάθεια από το προσωπικό και τη διοίκηση της εταιρείας μας», λέει ο Lutz Meschke, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου με αρμοδιότητα τους τομείς της Χρηματοδότησης και της Πληροφορικής της Porsche AG. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, η Porsche παρέδωσε 145.860 οχήματα σε πελάτες (αντίστοιχη περίοδος προηγούμενου έτους: 153.656). Η αύξηση της απόδοσης πωλήσεων στο 19,4% στο πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν αποτέλεσμα της επίδρασης κυρίως του ισχυρού μείγματος προϊόντων, των συναλλαγματικών διακυμάνσεων και άλλων επιχειρηματικών παραγόντων.

Δεδομένων των επιδόσεων της εταιρείας στο α’ εξάμηνο του 2022, ο Oliver Blume, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG, είναι αισιόδοξος για το μέλλον: «H Porsche είναι συνώνυμη της sport, σύγχρονης πολυτέλειας. Έτσι, θεωρούμε ότι είμαστε καλά τοποθετημένοι στο πλέον ευνοϊκό σημείο της αυτοκινητοβιομηχανίας». Οι μελέτες των ειδικών προβλέπουν ανοδική πορεία για τα πολυτελή sport αυτοκίνητα, τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα και τα πολυτελή SUV τα επόμενα χρόνια. «Πιστεύουμε ότι η Porsche είναι πολύ καλά τοποθετημένη σε καθέναν από αυτούς τους τομείς», λέει ο Blume. «Πιστεύουμε ότι είμαστε μπροστά από άλλους κατασκευαστές πολυτελών οχημάτων, δεδομένης της έντονης εστίασής μας στη βιωσιμότητα. Υιοθετούμε μια ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας, η οποία είναι οικολογική, έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και βασίζεται σε αξίες. Φιλοδοξία μας είναι να επιτύχουμε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα το 2030».

Οι καθαρές ταμειακές ροές του τομέα των αυτοκινήτων στο α’ εξάμηνο του 2022 ανήλθαν στα 2,39 δισ. ευρώ (προηγούμενο έτος: 2,60 δισ. ευρώ). «Παρά τις συνεχιζόμενες μεγάλες επενδύσεις στα μελλοντικά μας project, καταφέραμε και πάλι να επιτύχουμε ισχυρές καθαρές ταμειακές ροές στον τομέα των αυτοκινήτων», προσθέτει ο Lutz Meschke, Οικονομικός Διευθυντής (CFO) της Porsche AG. «Πιστεύουμε ότι η εστίασή μας στις ταμειακές ροές αποφέρει οφέλη σε αυτήν την περίπτωση». Παρά τις συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες στον τομέα των προμηθειών και τις αυξημένες τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας, η Porsche AG στοχεύει σε απόδοση πωλήσεων μεταξύ 17% και 18% το 2022 και σε έσοδα από πωλήσεις μεταξύ 38 και 39 δισ. ευρώ. Μεσοπρόθεσμα, ο στόχος της Porsche για την απόδοση πωλήσεων διαμορφώνεται στο 17% έως 19% περίπου.

Οι προβλέψεις για το 2022 βασίζονται σε συγκεκριμένες παραδοχές, όπως, μεταξύ άλλων, η μη σημαντική επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών ή της πανδημίας COVID-19 στις κύριες αγορές της Porsche, η απουσία σημαντικών διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα ειδικά σε ό,τι αφορά τους ημιαγωγούς, την ενέργεια και τα σημαντικά ανταλλακτικά και εξαρτήματα, η απουσία σημαντικών αυξήσεων των πρώτων υλών και η μη περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία. Η Porsche έχει τη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία να επιτύχει απόδοση πωλήσεων άνω του 20% σε επίπεδο Ομίλου: «Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει δύσκολες συνθήκες, όμως τα τρέχοντα μεγέθη του α’ εξαμήνου του 2022 μας κάνουν να έχουμε εμπιστοσύνη στην ανθεκτικότητά μας», λέει ο CFO Lutz Meschke.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!