Δύο καινούργια ηλεκτρικά μοντέλα από τη Nissan

H Nissan ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την κατασκευή δύο καινούργιων, αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στο εργοστάσιο του Μισισιπή, στις ΗΠΑ.

Δύο καινούργια ηλεκτρικά μοντέλα από τη Nissan

H Nissan ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την κατασκευή δύο καινούργιων, αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στο εργοστάσιο του Μισισιπή, στις ΗΠΑ.

H Nissan ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει το εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων στo Κάντον του Μισισιπή, σε κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων των ΗΠΑ. Η ιαπωνική εταιρεία θα εξοπλίσει τις εγκαταστάσεις του Κάντον με την πιο πρόσφατη τεχνολογία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η κίνηση αυτή θα πραγματοποιηθεί για να υποστηρίξει την παραγωγή δύο εντελώς καινούργιων, αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Η επένδυση της Nissan στις εγκαταστάσεις του Κάντον θα ανέλθει σε 500 εκατομμύρια δολάρια, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει το 2025. Παράλληλα, θα διατηρηθούν ή θα αναβαθμιστούν σχεδόν 2.000 θέσεις εργασίας. Η επένδυση της Nissan υποστηρίζεται από ισχυρές συνεργασίες με την πολιτεία, την κομητεία και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Η συγκεκριμένη επένδυση υποστηρίζει το Nissan Ambition 2030, για την προσφορά 23 ηλεκτροκίνητων μοντέλων για τις μάρκες Nissan και Infiniti παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 15 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, έως το 2030. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Nissan έχει θέσει ως στόχο το 40% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων στις ΗΠΑ να είναι αμιγώς ηλεκτρικά έως το 2030, με ακόμη περισσότερα να είναι ηλεκτροκίνητα. Η Nissan έχει θέσει ως στόχο να πετύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050 στις παγκόσμιες της δραστηριότητες και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της.

Ο Ashwani Gupta, διευθύνων σύμβουλος της Nissan, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση είναι η πρώτη από πολλές νέες επενδύσεις που θα οδηγήσουν την επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Nissan κάνει μια μεγάλη επένδυση στο μέλλον του Κάντον, για τη δημιουργία μιας πραγματικά κορυφαίας κατασκευαστικής μονάδας ηλεκτρικών οχημάτων».

Infiniti

Ο κυβερνήτης του Μισισιπή, Tate Reeves, δήλωσε: «Η Nissan είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αυτοκινητοβιομηχανίας στην πολιτεία. Σχεδόν 20 χρόνια μετά το άνοιγμα των εγκαταστάσεών της στο Κάντον, συνεχίζει να κατασκευάζει βραβευμένα οχήματα για τον παγκόσμιο ηγέτη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η απόφαση της Nissan να μετατρέψει μέρος του εργοστασίου της σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και συστοιχιών μπαταριών, τοποθετεί για άλλη μια φορά τον Μισισιπή στο παγκόσμιο προσκήνιο, αποδεικνύοντας την υπερηφάνεια του εργατικού δυναμικού μας στην ποιοτική δουλειά, και τη δέσμευσή του για διαρκή επιτυχία. Καθώς η Nissan στρέφεται προς την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, η ομάδα του Μισισιπή είναι έτοιμη να ξεκινήσει ξανά την παραγωγή αυτών που αναμφίβολα θα είναι μερικά από τα καλύτερης ποιότητας ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά σήμερα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!