Έρχεται η Skoda Fabia Monte Carlo

Πρεμιέρα για τη σπορ έκδοση στις 15 Φεβρουαρίου.

Έρχεται η Skoda Fabia Monte Carlo

Πρεμιέρα για τη σπορ έκδοση στις 15 Φεβρουαρίου.

Η νέα Skoda Fabia Monte Carlo είναι το τρίτο μοντέλο με τη διακριτική ονομασία της σπορ έκδοσης στην τρέχουσα γκάμα του Τσέχου κατασκευαστή. Μετά τα Scala και Kamiq, η νέα Fabia με αυτήν την παραλλαγή εξοπλισμού εστιάζει στη δυναμική εμφάνιση με την οποία η Skoda τιμά τις επιτυχίες της στο Rallye Monte Carlo.

Πρόσφατα, η Fabia Rally2 evo πέτυχε την τέταρτη νίκη της στην κατηγορία WRC2 του αγώνα, μέσα σε έξι χρόνια. Από το 2011, η Skoda τιμά αυτές τις επιτυχίες με σπορ εκδόσεις lifestyle διαφόρων μοντέλων. Με το ντεμπούτο της στις 15 Φεβρουαρίου, η νέα έκδοση θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες Active, Ambition και Style.

Γεννημένα στην πίστα, κατασκευασμένα για το δρόμο, τα μοντέλα με την ονομασία Monte Carlo έχουν αγωνιστικό DNA και φέρουν το όνομα που η Skoda παρουσίασε για πρώτη φορά σε μοντέλο της πριν από 86 χρόνια. Για να γιορτάσει τη δεύτερη θέση του Skoda Popular στην κατηγορία έως και 1.500 κ.εκ στο Rallye Monte Carlo του 1936, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια περιορισμένη σειρά 70 οχημάτων με την ονομασία Skoda Popular Monte Carlo. Η πρώτη διπλή νίκη στο Ράλι Monte Carlo ήρθε το 1977 με το μοντέλο 130 RS στην κατηγορία έως 1.300 κ.εκ. Στη δεκαετία του 1990, τα Favorit και Felicia πέτυχαν επίσης διπλές νίκες πριν αναλάβει τα αγωνιστικά ηνία η Fabia.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ SKODA FABIA ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Μετά από πολλούς τερματισμούς στο βάθρο, το 2013 ήρθε η νίκη της Fabia στην κατηγορία Super 2000, ενώ η Fabia R5 (Rally2), κέρδισε την κατηγορία WRC2 το 2017 και το 2018. Η ανανεωμένη Fabia Rally2 evo επανέλαβε αυτή τη διπλή επιτυχία στο Rallye Monte Carlo το 2021 και το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ SKODA FABIA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

H καινούρια είναι το τρίτο μοντέλο παραγωγής που αποκτά έκδοση με την ονομασία Monte Carlo. Το 2011, η Skoda παρουσίασε την σπορ έκδοση στην δεύτερης γενιάς Fabia και ακολούθησε η τρίτη γενιά του δημοφιλούς συμπαγούς μοντέλου, το 2014. Η παρουσίαση της έκδοσης Monte Carlo , πάνω στην τέταρτη γενιά της Fabia, θα γίνει σε λίγες ημέρες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!